AK Parti Milletvekili Veysel Eroğlu, Kurtuluş Caddesi'nde esnaf ziyareti esnasında Akif Başyiğit’in kendisini eşi ile barıştırma isteğini geri çevirmedi. Eroğlu, kendine ait telefonla Akif Başyiğit’in ayrılmak üzere olduğu eşi Hatice Başyiğit’i aradı. Telefonda Hatice Başyiğit’i ikna etmeye çalışan Eroğlu, kendisinin Kurtuluş Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulunduğunu söyledi. Hatice Başyiğit ile yaklaşık 25 dakika telefonda konuşan Eroğlu, “Eşin seni çok seviyor. O kadar çok seviyor ki aşık olmuş sana. Onun için arabanın önüne kendimi atacağım diyor. O istesin sigarayı bile bırakacağım diyor. Böyle bir eş bulmuşsun Allah hayırlı uzun ömür versin. Tamam mı Hatice kardeşim. Ben arıyorum seni. Belediye Başkanımız Burhanettin Bey sana aracını gönderiyor. Bugün barışacaksınız. Bugün mübarek bir gün. Hadi göreyim seni. Bir şey olursa kulağını çekerim onun. Bak şu an kulağını çekiyorum. Seni seviyormuş daha ne istiyorsun. Seni arabayla aldıracağım” dedi. 

Eroğlu’nun telefonundan eşiyle konuştu: Eroğlu daha sonra telefonu Akif Başyiğit’e vererek eşi ile konuşmasını istedi. Akif Başyiğit, Eroğlu’nun telefonu ile eşine onsuz yapamayacağını söyledi. Bunun üzerine içeride bulunanlar Akif Başyiğit’i alkışlayarak destekledi. 

Eroğlu, çifti barıştırmayı başardı: Kısa bir süre sonra Hatice Başyiğit kendi imkanları ile Eroğlu’nun yanına geldi. Eroğlu, Hatice Başyiğit’in eşi ile barışması için büyük uğraş verdi. Uzun süre Hatice Başyiğit’i ikna etmek için çabalayan Eroğlu, sonunda çifti barıştırdı. Daha sonra çift birbirine sarıldı. Eroğlu’na esnaf ziyaretinde AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti Merkez ilçe başkanı Bülent Eser ve partililer eşlik etti.