Seçim sonrası ilk değerlendirmeyi yapan Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, “Çok güzel bir kampanya dönemi geçirdik Eskişehir’de. Sayın Valimize, Emniyet Müdürümüze, tüm emniyet mensuplarımıza, tüm kadrolara çok teşekkür ediyorum ayrı ayrı. Her hangi bir soru işaretine mahal vermeyecek çok güzel bir seçim yaşadık. İnşallah alınan netice Eskişehir’e, ülkemize, çocuklarımıza, torunlarımıza hayırlar getirecek. Bu niyetle yola çıktık” 

Reform dönemi olacakAK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, “25 Haziran sabahına uyandığımızda nasıl bir Türkiye’ye uyanmak istiyoruz, seçim öncesi bunları sizlerle paylaştık. Çok şükür sonucu gördük, demokrasi şöleni yaşadık dün gece. Şimdi artık yeni Türkiye’ye adım atma zamanı diyoruz. Ekonomik göstergelere baktım,  bütün dünya ve piyasalar şunu kabul etti, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde inşallah Türkiye yeni döneme adım atacak. Liderin arkasında büyük bir Millet var. Bu millet olduğu zaman hem siyasi istikrar hem de ekonomik istikrar oluyor. Bu dönemde reform dönemi olacak. Önümüzde çok ciddi reformlar var. Vergi reformundan eğitim reformuna kadar ve ekonomik reformlarımız olacak” dedi.

Başarılı bir seçim süreci geçirdikAK Parti İl Başkanı Murat Özcan, “Sandıklar açıldı. Başarılı bir seçim süreci geçirdik. Hangi partiye halkımız hangi mesajları vermiştir bunu görüşeceğiz. Seçim sürecinde çok büyük katkıları olan aday arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü de Nabi Hocama yapıyorum. Çok özverili bir şekilde hem bilgisini hem tecrübesini şehre yansıttığı için ayrıca teşekkür ediyorum. Bundan sonra artık ortadaki resmin ne ifade ettiğini konuşma vakti diye düşünüyorum”

Türkiye kazandığı için sevinen ve üzülenleri gördükAK Parti Milletvekili adayı BBP’li Ahmet Namık Akdoğan, “Bizim derdimiz şahsi ikballer değildi. Türkiye’nin bekası diye yola çıktık. Türkiye’ye yapılan saldırıların ülkeye zarar vereceğini, Türkiye’de bir birlikteliğin oluşması gerektiğini düşünerek yola açıktık. Hiçbir kazanç beklemedik. Dün gece gördük ve yaşadık Türkiye kazandığı için sevinenlerin kim olduğunu, Türkiye kazandı diye üzülenlerin kim olduğunu da gördük. Genel Başkanımız da milletvekili oldu. Onun ifadesiyle Eskişehir sekizinci milletvekiline de kavuşmuş oldu”