Eskişehir'de faaliyet gösteren Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi AŞ (TÜLOMSAŞ) Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen etkinliğe, AK Parti Eskişehir milletvekilleri Nabi Avcı, Emine Nur Günay, milletvekili adayları ile vatandaşlar katıldı. Milletvekili adayları, burada birer konuşma yaparak 24 Haziran'da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve Erken Genel Seçim için çağrıda bulundu. 

AK Parti İl Başkanı Murat Özcan: Bir seçim atmosferinin daha sonuna yaklaşıyoruz. Buradaki arkadaşlarım 16 yıldır birçok seçim çalışmasına katıldı, emek sarfettiler. Emekleri için teşekkür ederiz. En tecrübeli kadroya sahibiz ve ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Sahada gece gündüz çalışmalara başlayacağız. Çalışmalarımızı taçlandırmak istiyoruz. Teşkilatımız nasıl özveri ile çalıştığına Allah da şahittir biz de. Seçime girdiğimiz şu günlerde Cumhurbaşkanı adayları aradında kıyas kabul edilmez partiler var. Bir tarafta kendi partisi tarafından genel başkanlığa layık görülmeyen ama halkımıza Cumhurbaşkanı adayı olarak görülen, gel bakayım, diyerek kurtulma aracı görülen bir aday. Diğer tarafta kendi tabiriyle abidik gubidik bir takım ilişkilerle  millete operasyon çekenlerle beraber olup kendi partisine operasyon çekmeye kalkan büyük ihtimal seçim sonrası partisiyle beraber siyasi partiler tarihinde kaybolacak bir aday. Ve diğer tarafta kendisine katil diyenlerle 28 Şubatta kendi tabanına zulmedenlerle işbirliği yapıp merhum liderin kemiklerini sızlatan celladına aşık olan bir adam var. Ve tabi diğer tarafta 16 yıldır icraatlarıyla var olan, hizmetleriyle çağ atlatan, verdiği tüm vaatleri yerine getiren, kimsenin hayal edemediği projeleri hayata geçiren Recep Tayyip Erdoğan var. Eskişehir’ de onun yol arkadaşlarının niteliği ortadadır. 

AK Parti Eskişehir Milletvekili adayı Serhat Tunç: Ayın 24’ünde çok önemli bir seçime gidiyoruz. Çok büyük bir sistem değişikliği yapacağız. Ayın 24’ünde Eskişehir’den, Türkiye’den yükselecek sesi iki cenah bekleyecek. Biri şer cenahı. Amerikası, İsrail’i İngiltere’si, Fransa’sı. Bunlar, Recep Tayyip Erdoğan’sız bir Türkiye bekliyorlar. İkincisi mazlumların cenahı. Bunlar Filistin, Arakan, Suriye, Doğu Türkistan’daki müslüman kardeşlerimiz Türkiye’den Eskişehir’den yükselecek zafer çığlıklarını duymak istiyorlar. 

AK Parti Eskişehir Milletvekili adayı Nurettin Kaba: Bir Ramazan ayını daha eda edi bayramımıza kavuştuk. Hepinizinin bayramı mübarek olsun. 24 Haziran’a sayılı günler kaldı. AK Parti siyasi olgunluk, bilgi ve tecrübeli ekibi ile ülkemiz ve milletimiz için yapılacak hizmetlere bu kadrolarla hazır. 

AK Parti Eskişehir Milletvekili adayı Ahmet Namık Akdoğan: Bir ittifak gerçekleştirdik, Cumhur İttifakı. Ülkenin milletin başı dara düştüğünde sağa sola bakmadan biz varız diye ayağa kalkmış bir siyasi partinin mensubu olarak selamlıyorum sizleri. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın etrafında toplandığı bir ittifak. Hemen karşımızda da bir ittifak oluştu. Nasıl bir ittifak, kendi aralarında bile anlaşamayan, kendilerine birlikte hareket edebilecek bir ismin etrafında toplanamayan, ne olduğu belli olmayan dedelerle İnceler’le ablalarla kurulmuş enteresan bir ittifak. Ne diyolar hep bozacağız, yıkacağız, iptal edeceğiz. Böyle bir ittifaka Türk milleti hiç oy verir mi, vermez. Biz BBP olarak Sayın Recep Erdoğan’a oyumuzu vereceğiz. Çok önemli olan bir şey Sayın Cumhurbaşkanına oy verip onu Cumhurbaşkanı yapmakla iş bitmiyor. Esas önemli olan şu anda onun ayağına vurulmak istenen pranganın da önüne geçmemiz lazım. Meclis seçiminde de hiç sağa sola onun bunun lafına bakmadan mecliste de AK Parti logosunun altına mührü vurmamız lazım. Aksi Türkiye’yi sıkıntıya sokar. 

AK Parti Eskişehir Milletvekili adayı Dündar Ünlü: 24 Haziran’a bir hafta kaldı. Karşımızda bir çorba ittifak var. Bu çorba ittifaka karşı milletini ve vatanını savunan bu devletin ve milletin bölünmez bütünlüğünü savunan Cumhurbaşkanımız liderliğinde Cumhur İttifakı’nı Eskişehir’de en iyi şekilde temsil etmemiz ve en büyük başarıyı elde etmemiz lazım. Hep birlikte eşimize dostumuza akrabamıza tanıdığımıza tanımadığımıza bunu anlatmalı ve 24 Haziran’ da bu çorba ittifakına gereken dersi vermeliyiz. Tek seçimlik kurulan tek kullanımlık partilere asla burada müsade etmemeliyiz. CHP’ye baktığımızda “4-5-6-7 neredeyse on vekil çıkaracağız” diyen hadsizlere de gereken cevabı vermeliyiz. 

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay: Burada bulunan her dava arkadaşımız AK Parti için her dönem tüm gücüyle çalışmış, teşkilatımızın birliği dirliği için elinden geleni yapmıştır. Bu seçimde güçlü meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye diyerek yola çıktık. Girdiği her seçimde zaferle çıkan AK Parti ülkemizde siyasetin vücut bulmuş halidir. AK Parti, yalnızca ülkemizde bize oy vermiş veya vermemiş milyonların değil, Orta Doğu’nun, Balkanların, Afrika’nın umududur. Her teşkilat çalışanımızdan Allah razı olsun. 

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı: 24 Haziran gerçekten tarihi bir dönüm noktası. Bu gerçekleri bu hassasiyeti komşularınıza akrabalarınıza tane tane lütfen anlatın. 7 Haziran’da bazı fanteziler yüzünden Türkiye az kalsın ciddi bir dar boğaza giriyordu. Türkiye’nin istikrarının devamı için, dört bir yanımızı saran tehlikelerden Türkiye’yi muhafaza edebilmek için, çocuklarımızın torunlarımızın geleceği için bu seçimde aklımızla vicdanımızla basiretle oy kullanmak mecburiyetindeyiz. Bunu komşularımıza arkadaşlarımıza eşimize dostumuza bir kez de siz hatırlatın. Nasıl bir veballe karşı karşıya olacağımızı siz hatırlatın. Son zamanlarda muhalefet taktik değiştirdi. Cumhurbaşkanının önünü kesemeyeceklerini gördüler. Şimdi diyorlarki tamam Cumhurbaşkanlığı pusulasında Recep Tayyip Erdoğan’a oy verin ona karışmıyoruz, ama mecliste onu dengeleyecek bir karşı güç oluşturabilmek için muhalefet partilerine oy verin propagandasını yapıyorlar. Bu tam bir tuzaktır. Bu Cumhurbaşkanın ayağına bir pranga takın öyle gönderin demektir. Cumhurbaşkanının arkasında onunla uyumlu çalışacak sağlam bir meclis çoğunluğuna ihtiyaç var. Bunun için de adres AK Parti. Eskişehir AK Parti iktidarının ne getirdiğini çok iyi biliyor. Eskişehir son on beş yılda eğitimde sağlıkta ulaşımda çağ atladı. Çok şükür Eskişehir’e çok büyük yatırımlar geldi. Gelmeye de devam ediyor. Şehircilikle alakalı şehrin kendi iç meseleleri alakalı ilgili sorunlar var. Mahalllerimizde sorunlarla ilgili şikayetler geliyor. Suyundan şikayet eden, yolundan, trafikten şikayet eden, yeterince sosyal hizmet alamadıklarından şikayet eden hemşerilerimiz var. Bunun çaresi de Mart 2019. Çünkü şikayet edilen konuların büyük bir bölümü belediyelerle alakalı. Vatandaş bunları merkezi hükümetin yapması gerektiğini zannediyor. Hayır öyle değil. Ama bunların çözümü Mart’ ta geliyor. Marta da güçlü bir şekilde hazırlanabilmek için 24 Haziran bir eşik.