Demokrasi konvoyunu Devrim otomobilinin bulunduğu müzeninn önünden başlatmak istemelerinin önemli mesajlar içerdiğini söyleyen AK Parti Eskişehir Milletvekili Avcı'nın açıklamalarından satırbaşları: 

HEM ESKİŞEHİR'E HEM TÜRKİYE'YE MESAJ: 24 Haziran seçimlerine çok az bir süre kaldı. Ve biz de bugün Eskişehir’de seçim yasakları başlamadan son etkinliğimizi yapmak için buraya geldik. İstiyoruz ki bu son etkinlikle hem Eskişehir’e hem Türkiye’ye bir mesaj verelim. Bir şenlik havası içerisinde, seçimlerin aynı zamanda bir demokrasi şenliği olduğunu vurgulamak için özellikle böyle bir etkinlik planladık.

'ÖZEL BİR NEDENİ VAR': Bu klasik otomobillerle yapacağımız demokrasi konvoyu için de emeği geçen bütün arkadaşlarımıza, dernek temsilcilerimize ve konvoyumuza katılacak klasik araç meraklılarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu konvoyu bu demokrasi şölenini bugün buradan Devrim otomobilinin önünden başlatmamızın özel bir nedeni var. Çünkü Devrim, pek çok şehir efsanelerine de konu olmuş bir büyük milli hamlenin adı aynı zamanda.

'NASIL KETENPEREYE GETİRİLDİĞİNİN SEMBOLÜ': Her ne kadar bir takım şeylerle iş magazinleştirilmeye, sulandırılmaya çalışılsa da Devrim otomobili girişimi gerçekten çok sembolik anlamlar taşıyor. Bugün özellikle bu sembolik anlamları daha iyi anlayabilecek bir yerde duruyoruz. Burada çok hayırlı bir projenin nasıl ketenpereye getirildiğini nasıl önünün kesildiğini nasıl ‘tamam bu kadar yeter size bu bile fazla’ denildiğinin simgesidir. Ve bugünde Türkiye’nin önünü açacak pek çok proje için aynı sözleri aynı mahfillerden aynı üslupla tekrar dillendirilmeye başladığını görüyoruz. Yani bu Türkiye’nin önünü kesme lobisinin tarihi örneklerinden biridir Devrim otomobili.

'AYNI MAHFİLLER AYNI UZANTILAR': Dolayısıyla burada aynı zamanda siyasi bir mesaj da veriyoruz. Yani Türkiye’nin projelerinin önünün kesilmek istendiğini Devrim otomobilinden daha güzel gösterebilecek başka bir örnek belki Nuri Demirağ’ın uçakları olabilir. Türkiye aynı zamanda Devrim’den de önce uçak yapmaya soyunmuş bir ülkedir. Ve yine belli mahfiller tarafından bugün de uzantılarını, benzerlerini gördüğümüz lobiler tarafından nasıl önlendiğini nasıl engellendiğini nasıl bu millete ‘siz onu da yapamazsınız, siz beceremezsiniz’ psikolojisinin nasıl empoze edildiğinin örneğidir.

'DEMOKRASİ KERVANI YÜRÜMEYE DEVAM EDECEK': 24 Haziran inşallah bütün bu oyunların bozulacağı ve Türkiye’nin özgüvenini pekiştirerek yoluna devam edeceği bir gün olacak. Bu demokrasi şölenini ve konvoyunu bugün Devrim’in önünde başlatmaya karar verdik. İnşallah demokrasi kervanı yürümeye devam edecek.