Şehri Davet salonlarında gerçekleştirilen AK Parti Eskişehir vefa gecesine milletvekili adaylarının yanı sıra eski il başkanları, ilçe başkanları ve parti mensupları katıldı. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan vefa gecesi AK Parti İl Başkan Vekili Murat Özcan'ın konuşması ile devam etti. Gecede Eskişehir milletvekili adayları da söz aldı. 

AK Parti İl Başkan Vekili Murat Özcan: Önümüzdeki seçim, güçlü Türkiye’nin hedeflerine bir adım daha yaklaşacağı bir seçimdir. Güçlü Türkiye hedefi aynı zamanda tam bağımsızlık hedefidir. Bilindiği son dönemde özellikle  ekonomimiz üzerinde ciddi baskılar yapılmıştır, sosyal medya üzerinde adını dahi öğrenmediğimiz bir takım yerlerden ülkemiz ile ilgili çok değişik mesajlar alınmaktadır. Burada oyun çok büyüktür. Unutmayın ki milletimizin bir nevi bağımsızlık mücadelesidir. Bu durumu hak ve batılın bir mücadelesi olarak görüyoruz. Sağınıza solunuza bakmadan kim var diye sormayın? Bu seçim çocuklarımızın hür ve bağımsız yaşama teminatı olacak bir seçimdir. Sizlerden bu bilinçle hareket etmenizi özellikle istirham ediyorum. Sizlerden ikna etmenizi bekliyorum. Sizlerden bir kişi iki kişi demeden anlatmanızı bekliyorum. Sizlerden gerekirse barıştırmanızı bekliyorum. Sizlerden yalnızca AK Parti için değil sadece liderimiz Recep Tayyip Erdoğan için değil, sizlerden milletim için bir fedakarlık istiyorum. Bilinmeliki, hatırlayın 15 temmuz gecesi başta kim var demeden yola çıkmış baba ile oğulun yan yana mücadelesini gördüğümüz günlerden geldik. Bu seçimi ülkemizin var olma mücadelesi olarak görüyoruz. Bilin ki karşımızda yedi düvel var. Böyle bir tabloda birlik olma zamanıdır diyoruz. Böyle bir tabloda kardeşlerinize sahip çıkın diyoruz. Böyle bir tabloda dik duralım diyoruz. 24 Haziran’da zaferle çıkacağımızdan hiç bir endişem yok.

AK Parti Eskişehir Milletvekili ve birinci sıra milletvekili adayı Nabi Avcı: 24 Haziran’da elimizden gelen gayretlerin neticelerini hep birlikte alacağız. Hep söylediğimiz bir şey var; Bizler neticeden değil gayretten sorumluyuz. O yüzden seferler hayrolsun, şerler defolsun, hayırlar fetih olsun diyerek yola çıkalım. İnşallah hem Türkiye için hem Eskişehir için bütün islam alemi için hayırlara vesile olacak bir neticeyle bu imtihanı hep birlikte geçelim. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve ikinci sıra milletvekili adayı Harun Karacan: AK Partimizin bugünlere gelmesinde gerçek emeği olan gerçek kahramanlar, kıymetli yol arkadaşlarım hoşgeldiniz. AK Parti’nin bugüne kadar kazandığı 12 seçimin her biri de birbirinden önemliydi. Bugüne kadar yapılan seçimlerin gerçek mimarları da sizlersiniz. Sizler sandıklarda beklediniz, sizler yeri geldiğinde yağmurda, kışta, karda mahallelerde tarama yaptınız. Onun için de ben hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 24 Haziran seçimleri de Türkiye’de bir milat olacak. Seçimlerin ardından Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle beraber şahlanış ve yeniden yükseliş idealimiz tüm unsurlarıyla hayata geçecek. Sizlerle birlikte yürüyecek daha çok yolumuz var. Sevdamız, yarınımız, vatanımız var. 

AK Parti Eskişehir Milletvekili ve üçüncü sıra milletvekili adayı Emine Nur Günay: Ahde vefa… Yani özünde ve sözünde doğru olmak. Kulun Allah’a ümmetin peygamberine müridin mürşidine dostun dostuna aile fertlerinin birbirlerine milletin vatanına sevgi ve sadakatidir ahde vefa. Bizler de bu bilinç ve yaklaşım içinde 24 Haziran seçimlerine doğru giderken Eskişehir teşkilatı olarak birlik ve beraberlik içinde yolumuza devam edeceğimize inanıyorum. Kuruluşumuzdan bugüne kadar 16 yıldır her daim milletiyle her dönem buluşan bu teşkilat bu ak dostlar vefanın en güzel simgesidir. 24 Haziran hepimiz için bir milat olacak. Milletimizle birlikte daha güçlü yarınlara başlayacağımız gün olacak. AK Parti olarak her şeyden önce insanı merkeze alan ve insana verilen değerin her gün arttığı yeni dönemde de daha da artacağı inancıyla tüm gücümüzle bu millet bu vatan için çalışmalara devam edeceğiz. Allah’ın takdiri ve sizlerin desteğiyle Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle her seçimde bir öncekinden daha güçlü çıkan partimiz sadece Türkiye’nin değil bu coğrafyanın kaderini değiştirmek için umut olmuştur. Yeni yönetim sistemiyle artık Türkiye, 2023 vizyonuna geçecek atılımları ile yine mazlumların sesi olacak yine adaletten yana olarak yoluna devam edecek. Yeni dönem daha fazla demokrasi daha güçlü hukuk daha fazla refah daha geniş özgürlük dönemi olacak. Yeni dönem kalıcı huzurun kalıcı güven ortamının daha büyük atılımların dönemi olacak. Yeni dönem yürütmenin daha etkin yasamanın daha güçlü yargının daha bağımsız hale geldiği bir dönem olacak. Allah bu millete düşmanlık edenlere meydan vermesin, Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin. 

AK Parti eski İl Başkanı ve dördüncü sıra milletvekili adayı Dündar Ünlü: 24 Haziran ilk Cumhurbaşkanlığı sisteminin hayata geçeceği yeni parlementonun oluşacağı önemli bir seçim. Ben seçmenlerimize de aynı şeyleri söylüyorum, lütfen huzurumuzu bozmalarına asla müsaade etmeyelim. Hep birlikte sağlam çalıştığımız sürece, birlik ve beraberlik olduğumuz sürece bütün engelleri aşacağımıza inanıyorum. 

BBP parti MKYK üyesi ve AK Parti Eskişehir beşinci sıra milletvekili adayı Ahmet Namık Akdoğan: Kuruluş felsefesi sistem değişikliği olan siyasi hareket içerisinden geliyorum. 25 yıldır bu sistemin değişmesi gerektiği savunagelen önce rahmetli şehit liderim, ardından şu anki genel başkanımız Mustafa Destici bu sistemin artık Türkiye’ye dar geldiğini, değişmesi gerektiğini defaatçe ifade etmiş ve bununla ilgili her aşamada her anayasa değişikliğinde evet oyu kullanmıştır. Bir referandum atlattık ve bu referandumla ciddi bir atılımla Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin önünün açıldığını gördük. Referandumdan itibaren Sayın Cumhurbaşkanımızın bu sisteme atmış olduğu adımla birlikte MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin de Cumhur İttifakı’na destek vermesiyle bizler de Büyük Birlik Partisi olarak tarafımızı belirledik ve Cumhur İttifakı’nın içerisinde olmamız gerektiğini ifade ettik. Biz bu harekete binde bir de olsa oyumuzu katmak için geldik. Ciddi bir şekilde çalışıp bu hareketi daha ileri bir noktaya götürmek için herkesin elinden geleni yapması lazım. 110 bin arkadaşımızın her birinden beşer tane daha oy ilave etmesini ki istiyoruz ki Eskişehir’de 7-0 yapalım. Bu imkansız bir şey değil. Türkiye yeni bir sisteme geçiyor, Türkiye yürütmesiyle yasamasıyla tüm organlarını değiştiriyor. Bu değişikliği biz yüde 60’la yüzde 70’le yaparsak bütün dünyaya bunu daha rahat bir şekilde ifade ederiz. Büyük Birlik Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Büyük Birlik Partisi, sandıkta seçmen pusulasında AK Parti logosunun altına ‘evet’ mührünü vuracaktır. 

AK Parti Eskişehir altıncı sıra milletvekili adayı Nurettin Kaba: Tüm dünyanın takdirini toplayan Sayın Cumhurbaşkanımızın yoluna destek vermek hepimizin boynunun borcudur. Allah ondan razı olsun, Allah ona uzun ömürler nasip etsin. Bizler bu düsturla Sayın Cumhurbaşkanımıza yakışır bir şekilde çalışacağız.

AK Parti Eskişehir yedinci sıra milletvekili adayı Serhat Tunç: Teşkilatın bir çok kademesinde görev yapmış bir kardeşinizim. Hepinize bugüne kadar teşkilata verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Bu seçimin ne kadar önemli olduğunu bu salondakilere anlatmamıza gerek yok. Ben yedinci sıradayım, beni milletvekili çıkarmak için hep birlikte çok çalışacağız.