Alpu yolu çalışmalarının başladığını AK parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhan Sakallı, Alpu Belediye Başkanı Rafet Demirtaş duyurdu. Proje hakkında bilgi veren Bayburt Grup Proje Müdürü Alper Sarı, “Projemiz Eskişehir, Alpu, Mihalıçık yolu olarak geçmektedir. Karayolları 4. Bölge kontrollerinde yapılmaktadır. Bölünmüş yol olarak tasarlandı projemiz. Projenin ihale bedeli ise 63 milyon 950 bin tutarındadır. Proje Eskişehir Alpu yol ayrımında başlamaktadır. Hedeflenen günde çalışmaları tamamlamayı planlıyoruz" dedi. 

"Etap etap açılacak": AK Parti il Başkanı Zihni Çalışkan, “AK Parti için hizmet yapmak, açılış yapmak, temel atmak artık çok sıradanlaştı. Soğuk bir kış gününde işlere hemen başlandı. Çünkü bizim temel prensibimiz hizmete acilen başlamak. Etap etap yol açılacak. Şehrimize bu konforlu yolu kazandırmış olacağız. Projemizin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. 

"Karacan çok uğraştı": Alpu Belediye Başkanı Rafet Demirtaş ise, “Bu proje şehrimiz için Alpu için çok önemli bir yol. Sayın Vekilimiz Harun Karacan keşke burada olsaydı söyleseydi, kendisi çok mücadele etti burası için. Yolun çift yol olması gerçekten bir buçuk yıl aldı. Bu çalışmanın herkese hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi. 

"Talepler üzerine...": Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhan Sakallı da, “Daha önce sözünü verdiğimiz ama biraz gecikme ile başladığımız bir büyük önemli yatırımın ilk açılışını yapıyoruz. Aslında Eskişehir Alpu yolu genişletilmiş olarak ihale edilmiş idi. Ancak vatandaşlarımızın talepleri ile çift yola dönüştürüldü. Bundan kaynaklı gecikmemiz oldu. Artık duble yol şekliyle yapımına başlıyor. Bu yol çok önemli bir yol. Bu aks üzerinde tarım ve hayvancılık var. Dolayısıyla ihtiyaçlara cevap veremez hale gelmişti. Bu yolun yapılması gerekiyordu. Mümkün olan en kısa sürede etap etap vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuş olacak. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.