Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, burada yaptığı konuşmada 31 Mart’ta gerçekleşecek olan seçimlerde belediye başkanı ve meclis üyelerinin seçileceğini belirtti. “Genel seçimlerde farklı nedenlerle farklı bir partiye oy vermiş olabilirsiniz. Bu ideolojik bir yaklaşımdır. Ancak yerel seçimlerin Ankara ile doğrudan bir bağlantısı yok. Burada belediyeyi yönetecek, çamuru seninle beraber görecek, çapaya seninle beraber gidecek. Tarladaki arkadaşımızın sıkıntısını seninle beraber görecek adamı seçersiniz” diyen Başkan Kurt, vatandaşlardan oy kullanırken dikkatli olmasını istedi. 

“10 SENEDE 120 HANE GÖÇ ETTİ”: Alpu’nun 10 yıldır aynı belediye başkanı tarafından yönetildiğine dikkat çeken Başkan Kurt, 10 senede Alpu’dan 120 hanenin göç ettiğini belirtti. Bunun Alpu’ya yatırım yapılmadığı anlamına geldiğini kaydeden Başkan Kurt, “Alpu’nun yolu düzelmemiştir, Alpu’da TOKİ’ye giden yolda çamurdan ayağınızdaki lastik kaybolmuştur. Ondan sonra da kızıp çekip gitmişsinizdir. Aç gezdikten sonra ha burada gezmişim ha şehirde gezmişim. Ben Emek Mahallesi’nde Alpu’lu hemşerilerimle toplantılar yapıyorum, onlarla konuşuyorum, şehirde de para yok, orada da yoktu diyorlar. Hiç olmazsa şehirde Odunpazarı Belediyesi’nin Halk Market’inden yardım almış,  Halk Kart’ını kullanmış indirimli alışveriş yapmış. Burada onlar da yok. O zaman herkes düşünüp, öyle hareket edecek” dedi. 

“BELEDİYE İŞÇİLERİ 11 AYDIR MAAŞ ALAMIYOR”: 5 sene de Alpu’da Bozan hariç, köylerden gelen bütün tarlaların satıldığının altını çizen Başkan Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Tarlalar satıldı da fabrika mı yol mu yapıldı. Size çalışabileceğiniz bir mekan mı hazırlandı. Paralarında nerede olduğu belli değil, çünkü işçiler para alamıyor. 11 aydır maaş alamayan bir işçi, belediyeden ne keramet bekler. Ben Odunpazarı’nda Belediye Başkanı olmadan önce de orada da durum böyleydi. İşçiler 3 ayda, 5 ayda bir maaş alıyordu. Ben başkan adayıyken belediye işçileri ile toplantı yaptım sordum, öğrendim. Başkan seçilirsem böyle bir şey olmaz dedim. Sendikasız işçi kalmaz, toplu sözleşme imzalarım ve size bu yemekhanede yemek yedirmem dedim. Güldüler, sonra ne oldu? Başkan seçildim, bütün borçları ödedim. 5 senede işçi maaşları aksamadı, işçilerin alacağı yok. Biz emekten, işçiden, halktan yana bir partiyiz. Önce onları düşünürüz. Alnının teri kurumadan paranı alman gerekiyor, kitapta öyle yazıyor. Biz de işçinin alacağı olamaz. Biz böyle bir çalışmanın içinde olacağız, bunun içinde bize oy vermeniz lazım.”