Eskişehir, Mihalıççık, Beylikova, Bozan, Alpu Köyleri Karayolu İyileştirme Platformu tarafından,  ölüm yoluna dönen ‘Eskişehir- Alpu- Beylikova- Mihalıççık’ yolu üzerinde eylem yapıldı. Bu yolda son 10 yılda 600’den fazla ölümlü kaza yaşandığını belirten platform üyeleri , “Yüzlerce insan canından olurken, yüzlerce can toprağa verilirken, bu canlar bu bedenler dururken kimseler bizlerden susmamızı beklemesin” dedi.

Platform Sözcüsü Hüseyin Güven, Gündoğdu Mahallesi'ndeki Alpu kara yolunun 1. kilometresinde bir araya gelen grup adına yaptığı açıklamada, Alpu, Bozan, Osmaniye, Mihalıççık, Beylikova ve Yunusemre'yi Eskişehir'e bağlayan ve oldukça yoğun araç trafiğinin olduğu yolda neredeyse her ay ölümlü ve ağır hasarlı kazaların yaşandığını söyledi. 

Kazalarda birçok insanın hayatını kaybettiğini belirten Güven, şunları kaydetti:

"Yıllarca bizi sevdiklerimizden ayıran, yüzlerce çocuğu öksüz, yetim bırakan yoldur burası. Ölüm yoluna dönen bu yol üzerinde 2013-2017 yıllarında 214 kaza meydana gelmiştir. Alpu, Bozan, Osmaniye, Mihalıççık, Beylikova ve Yunusemre’yi Eskişehir'e bağlayan ve oldukça yoğun araç trafiğinin yaşandığı bu yolda neredeyse her ay ölümlü ve ağır hasarlı kazalar yaşanmaktadır. 

Artık bu ölüm yolunda bir can kaybına dahi tahammülümüz kalmamıştır."

Basın açıklamasına CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu ile çok sayıda kişi katıldı.