Eskişehir'de, broşür dağıtan 3 kişinin kaçırılarak darbedilmesi olayına karıştıkları iddiasıyla, aralarında CHP Eskişehir İl Başkan Yardımcısı D.Ç.F'nin de bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, Ertuğrulgazi Mahallesi'nde "Ahmet Ataç (CHP'nin Tepebaşı Belediye Başkan Adayı) HDP ile kol kola" yazılı broşür dağıtan 3 gencin kaçırılarak darbedilmesi olayına ilişkin yürüttüğü çalışmalar kapsamında D.Ç.F, T.G. ve B.K.K'yi yakaladı. Gözaltına alınan şahıslar, emniyetteki işlemlerinin ardından Eskişehir Adalet Sarayına sevk edildi.

İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI: Gençlerin polise verdikleri ifadelere göre olay şu şekilde gerçekleşti: “25 Mart 2019 günü saat 00.30 sıralarında Ertuğrulgazi Mahallesi’nde broşür dağıtmak maksadıyla iki arkadaşımla birlikteydik. Elimizdeki broşürleri dağıttığımız esnada kapalı spor salonunun olduğu yerde siyah renk bir mercedes geldi. Bulunduğumuz yerde durdu. Araçta iki kişi vardı. Bu aracına arkasından bir de fiat marka bir araç geldi. Araçtan birçok insan aşağı indi. Şahısların ellerinde telsiz vardı. ‘Siz ne yapıyorsunuz burada, terörist misiniz?’ diyerek, üçümüzü darp ederek fiat marka araca bindirdiler.”

"8-10 KİŞİLİK GRUP VARDI": "Çevre yoluna çıktığımızda şahıslar ‘Başkan da gelecek, siz bittiniz, nasıl böyle yaparsınız. Senin beynini ... 100 TL’ye yapılacak iş mi bu’ şeklinde tehdit ve hakaretlerde bulundular. Batıkent ışıklarda D.Ç.F. isimli şahıs bizi alıkoyan şahıslara ‘Fazla hırpalamayın’ dedi. Bizi götüren araç Aşağısöğütönü’ne geldiğinde üç aracı duvarın olduğu yere park ettiler. Elimizden telefonlarımızı aldılar. 8-10 kişilik bir grup vardı... Bu sırada nefes darlığı hissettim. Mesleklerimizi sordular, hakkımızda bilgi almaya çalıştılar. Tekrar arabaya bindirdiler ve çevreyoluna çıktık. Araçtayken fotoğraflarımızı çektiler. İlahiyat Camii kavşağında bizi araçtan indirdiler. Elimizden aldıkları telefonları geri verdiler. Daha sonra araçları ile bulunduğumuz yerden ayrıldılar"