Tepebaşı ilçesine bağlı Yenibağlar Mahallesi'nde oturan Gülsüm Ö., gece eşi Murat Y. ile birlikte bir süre alkol aldı. Murat Y. evden ayrılırken, psikolojik rahatsızlığı olduğu öğrenilen Gülsüm Ö. oturduğu apartmanın 3'ncü katındaki daire penceresinden aşağı çarşaf sarkıtıp inmeye çalıştı. Çevredekilerin ihbarıyla sokağa sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri aşağı inmek isteyen kadını ikna etmeye çalıştı. İtfaiye ekiplerinin beklendiği sırada polis ekipleri alkollü olan Gülsüm Ö.'nün düşme ihtimaline karşı çevreden buldukları yatak üzerinde çarşaf gererek önlem aldı. Gülsüm Ö., çarşafa tutunarak aşağı inmek istediği sırada düştü.

Polis ekiplerinin gerdiği çarşaf sayesinde hafif şekilde yaralanan Gülsüm Ö., sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen Gülsüm Ö.'nün psikoloji servisine alındığı belirtildi. 

Düşüş anları saniye saniye görüntülendi

Cama çıkarak çarşaflarla aşağı inmeye çalışan kadının görüntüleri, vatandaş tarafından cep telefonu ile kayıt altına alındı. Kadın bir süre ikna etmeye çalışılırken, kendisini aniden aşağı bırakma anı, cep telefonu kamerasına ise saniye saniye yansıdı.

Emniyet polis memurunu ödüllendirecek  

Gülsüm Ö.'nün penceren aşağı inmeye çalışması ve düşme anı ise çevredekiler tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Görüntülerde sağlık ve polis ekiplerinin kapıdan çıkması için ikna etmeye çalıştığı Gülsüm Ö.'nün inmeye çalışırken aşağı düşmesi ve polisin gerdiği çarşafa zemine çakılmaktan kurtarıldığı görülüyor. Öte yandan Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, genç kadının düştüğü sırada çarşaf gerip hayatını kurtaran polis memurlarını ödüllendireceği belirtildi.