Uluönder Mahallesi Özdeş Sokak üzerinde özel bir şirkete ait 26 AB 201 plakalı toprak yüklü hafriyat kamyonu, park halindeyken bir anda hareket etmeye başladı. Yokuş aşağı inen kamyon, bir apartmanın girişine çarparak durdu. Apartmanın duvarı yıkılırken, kazada yaralanan olmadı.

'Çocuklar olsaydı daha kötü olurdu' 

İhbar üzerine gelen Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çevrede güvenlik önlemi alırken, kamyon vinçle çıkarıldı.

Uluönder Mahallesi Muhtarı Hasan Güler, "Ölen ya da yaralanan olmadığı için mutluyuz. Ama böyle bir kazanın olmaması için hafriyat kamyonu şoförlerinin daha dikkatli olması lazım. Burada çocuklar olsaydı çok daha kötü olurdu" dedi.

“3 buçuk şiddetinde bir deprem gibiydi”

Apartman sakinlerinden Osman Yalçınsoy, sabah saatlerinde olay ile birlikte deprem şiddetinde bir sarsıntı olduğunu belirtti.

“Daha feci bir olay olabilirdi” diyen Yalçınsoy, “Saat 9.30 sıralarında bir gümbürtü çıktı. Gümbürtüye çıktık. Allah korudu. 2-3 dakika önce su arabası vardı. Daha feci bir olay olabilirdi. Burası zaten dar bir sokak. 20 tonluk bir tır. Apartmanda 20 hane var. Aşağı yukarı 110 kişi mevcut. Apartman şu an için tahliye edildi. 3 buçuk şiddetinde bir deprem gibiydi. Çok büyük bir sarsıntı oldu” ifadelerini kullandı.

Park halindeki hafriyat kamyonunun el freninin tam çekili olmadığı ve bu nedenle hareket ettiği tahmin ediliyor.

Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.