Gümüşhane Devlet Hastanesi'nde ebe olarak görev yapan ve ikinci çocuğuna 35 haftalık hamile olan Duygu Ömrüuzun, doğum iznine ayrılarak geldiği Ankara'daki ailesinin yanında koronavirüse yakalandı. 24 Ağustos'ta Ankara Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alınan Ömrüuzun'un, 26 Ağustos'ta bebeği sezaryenle alınarak kuvöze konuldu. Daha sonra yoğun bakımda durumu ağırlaşan Duygu Ömrüuzun, hayatını kaybetti. Ömrüuzun'un cenazesi Eskişehir'de toprağa verildi. Annesinin isteği üzerine Göktuğ adı verilen bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. 

Ömrüuzun'un dedesi Hilmi Cankeş (75) "Duygu'm bu sana üçüncü gelişim. Annen, baban herkes bana 'selamlarımızı ilet' dediler. Ben de iletiyorum, Allah kabul etsin. Yatağın cennet olsun. Yavrum senin yerin değildi, burası. Duygu benim birinci torunum. Duygu, üniversiteyi Tokat’ta okudu, bitirdi. Gümüşhane’de ebe hemşire olarak göreve başladı. İkinci hamileliğine kaldı. Aşısını yaptırmamış, Şehir Hastanesi'nde şehit oldu" diye konuştu.

"Yaktı, yıktı bizi"

Duygu Ömrüuzun'un babaannesi Nurdagül Cankeş de (74), "Kıyamayarak toprağa attık kuzumu. 3 sene oldu evleneli daha. Birbirlerine doyamadılar. Kuzumu, yavrumu gencecik verdik. İki çocuğunu koydu gitti. Kaçırdım, uçurdum yavrumu. Kıyamadım onu vermeye topraklara, ben burada dururken onu aldı. Yaktı, yıktı bizi gitti kuzum" diyerek gözyaşı döktü.

"Herkes muhakkak aşı olsun" 

Yeşilkaya Mahallesi Muhtarı ve Ömrüuzun'un akrabası Gürcan Şahin (54), herkesin mutlaka aşı olması gerektiğini belirterek "Tüm vatandaşlar aşılarını muhakkak olsun. Bizim ciğerimiz yandı. Sizler aşınızı olun, ciğeriniz yanmasın. Sağlık Bakanımız devamlı yalvarıyor. Babası oğluna yalvarmıyor. Sağlık Bakanımız 'aşınızı olun' diyerek bizlere yalvarıyor. Fakat bizim vatandaşlarımız çok duyarsız kalıyor. Sonra da başımıza işte böyle üzüntü hadiseler geliyor" diye konuştu.