Koronavirüsle mücadele için tüm Türkiye 17 gün evlerine kapanırken, Antalya’dan Eskişehir’e sefer yapan bir otobüs firmasında yaşanan olaylar günlük vaka sayasının nasıl 60 binlere kadar çıktığını gözler önüne serdi.

Biletsiz yolcu aldı iddiası 

Olay kısıtlamadan bir gün önce yaşandı. Söz konusu firmaya ait otobüs tüm koltukları dolu bir şekilde Antalya otogarından hareket etti. Bir süre geçtikten sonra otobüs şoförü belli aralıklarla duraklama yaparak biletsiz 5 yolcuyu otobüse aldı.

Basamakta yolculuk 

Koltuklar biletli yolcular tarafından kullanıldığı için biletsiz yolcular otobüsün farklı noktalarında ayakta ve oturarak seyahat etmeye başladı. Otobüsteki alan o kadar daraldı ki bir yolcu otomatik kapının bulunduğu noktadaki basamaklara oturmak zorunda kaldı.

Şoför tehdit etti 

Otobüste yaşananları Hürriyet muhabiri Pelin Gel'e anlatan Hanife Büyükdereci, “Türkiye koronavirüsü yenmek için 17 gün kapanırken biz biletsiz yolcularla kilometrelerce balık istifi yolculuk yaptık. Üstelik şoföre yaptığımız uyarılar karşısında tehdit edildik” dedi.

"Şikayetçi olduk" 

Büyükdereci, şöyle devam etti:

“Şoföre salgını hatırlatıp biletsiz yolcu almasının yanlış olduğunu, kendisinin ve muavinin maske takmasını söyledim. Şoför bana, ‘İdare ediverin’ diye yanıt verdi. Otobüsten inmek isteyenleri de indirmedi. Üstelik bizi tehdit etti. Biz de polis merkezine giderek şikayetçi olduk.”

Kaynak: Hürriyet.com.tr