Polis Memuru Ali Ü. Eskişehir’de görev yapıyordu. Görev yaptığı sırada uyardığı bir vatandaş elindeki telsizi aldı ve polisi darp etti. Telsizle darp edilen polise karşı işlenen suç için 2 yıldan başlayan dava istemi, 8 yıla kadar arttırıldı. Polis memuru yaptığı açıklamada neler olduğunu anlayamadığını ve gözlerini bir anda hastanede açtığını ifade etti. Açıklamaların ardından polis memuru, kendisini darp eden gençten şikayetçi oldu.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Koruma Şubesi bünyesinde görev yapan polis memuru 2 sene önceki bir görevi esnasında darp edilmişti. Kaymakamlığın önünde yüksek sesle telefonla görüşme sağlayan vatandaşı uyarmış ve vatandaş tarafından saldırıya uğramıştı. Polise saldıran Kadir B. Polis memurunu bayılttıktan sonra da darp etmeye devam etmiş ve dakikalarca şiddet göstermişti. 

Kaymakamlığın yakınlarındaki bir alanda güvenlik görevlisi olan şahıs, olayı engellemeyince polis ekiplerine haber vermişti. Polis ekipleri derhal olay yerine gelmiş ve Kadir B.’yi tutuklamıştı. Darp görüntüleri çok tepki toplamıştı. Devam eden davaya Kadir B. katılmadı, polis memuru ise o günü anlattı.
Polis memuru yaptığı açıklamalarda vatandaşa oradan ayrılması gerektiği yönünde talepte bulunduğunu ifade etti. Ancak vatandaşın sinirlendiğini ve ekip arkadaşlarını çağırmak için telsize yöneldiğini ekledi. Telsizin şarjı bittiği için yeni telsiz almaya gittiğini ancak o esnada darp edildiğini de ifadesinde bulundurdu. 55 yaşındaki polis memuru kendisini darp eden vatandaştan şikayetçi oldu.

Güvenlik görevlisini de darp etmeye çalışmış

Güvenlik Görevlisi Numan U. Olayları gördüğü anda müdahale etmeye çalıştığını ifade etti. Ancak saldırgan güvenlik görevlisini de darp etmeye çalışmış. Darp ettiği sırada tehditler savuran Kadir B. polisi ve güvenlik görevlisini öldürmekle tehdit etmiş. Yaşanan olayların ardından güvenlik görevlisinin kafasına 5 dikiş atıldı.

Tutuklama talebi reddedildi

2019 Temmuz ayında polis memuruna saldıran Kadir B. hakkında tutuklanma talebi oluşturuldu. Ancak mahkeme kararınca tutuklama talebi reddedildi. Mahkemeye gelmeyen Kadir B. için bir sonraki mahkemeye zorla getirilme kararı oluşturuldu. Sanık bir sonraki mahkemede yargılanacak.