Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında çocukların huzur ve güven içerisinde yaşamlarını sürdürebilmeleri, psikolojik ve sosyolojik gelişimlerini sağlayabilmeleri, her türlü suça sürüklenmelerinin ve kaybolmalarının engellenmesi maksadıyla asayiş uygulamalarına bir yenisini daha ekledi. Jandarma ekipleri, Adli ve Mülki makamlarla koordineli olarak çok sayıda Jandarma Personeli ile Narkotik ve Psikotrop Madde Köpeği ve Trafik Timlerinin de katılımıyla eş zamanlı olarak 'Çocuklarımız Güvende' uygulaması gerçekleştirildi.  

Uygulama kapsamında, park, mesire ve piknik alanlarında, göl, gölet ve sulama kanallarının bulunduğu bölgelerde, internet kafe, oyun alanları, kahvehaneler, metruk binalar ile çocukların sıklıkla bulunduğu cadde ve sokaklarda gerekli kontroller yapıldı.

Ayrıca yapılan kontrollerde 938 şahıs ile 36 aracın sorgusu yapıldı ve çeşitli suçlardan aranan olan 2 şahıs yakalanarak adli makamlara teslim edildi.

Jandarma tarafından yapılan açıklamada "Çocuklarımızın huzur ve güven içerisinde hayatlarını devam ettirmeleri için emniyet ve asayişin sağlanmasına yönelik bu tür faaliyetlere aralıksız olarak devam edilecektir" denildi.