Eskişehir 1. Ana Jet Üs Komutanlığı er yemekhanesinden sorumlu Astsubay A.S. mantının zamanında yapılmamasından dolayı yemekhanede aşçı olarak çalışan Adem Asil’i darp ettiği iddia edildi. Aldığı yumruk darbesi sonrası gözünde morluklar ve burnunda şişkinlik olan Adem Asil’e 3 gün iş göremezlik raporu verildiği bildirildi. Asil, astsubay hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

"Önce sözlü tepki sonra darp": Sendikadan edinilen bilgilere göre olay 25 Mayıs günü Eskişehir 1. Ana Jet Üs Komutanlığı er yemekhanesinde yaşandı. Er yemekhanesinden sorumlu Astsubay A.S ile üsttün yemekhanesinde aşçı olarak çalışan sivil memur Adem Asil arasında ‘mantının zamanında yapılmaması’ üzerine tartışma çıktı. Aşçıya önce sözlü tepki gösterdiği iddia edilen Astsubay A.S daha sonra yetkililerin gözü önünde Asil’i darp ettiği ileri sürüldü. Aldığı darbeler sonucu aşçının gözünde morluklar, burnunda şişlikler oluşurken, 3 gün iş göremezlik raporu da verildiği ifade edildi. 

"Suç duyurusunda bulunduk": Memur Sen Konfederasyonuna bağlı Büro Memur Sen İl Başkanı Ali Selim Aktaş, saldırıyı kınayarak savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Aktaş sendika olarak olayın takipçisi olacaklarını ifade ederek, “Askeriye bizim peygamber ocağımızdır. Mübarek Ramazan ayında evindeki çocuklarına helal lokma getirmek için çalışan kamu çalışanımıza böyle bir durumun üst komutanlığında mesai saatlerinde ve göz göre göre cereyan etmesinden üzüntü ve hicap duyuyoruz.  Sorumlular hakkında gerekli disiplin işlemlerin 1’nci Ana Jet Üst Komutanımız Hava Pilot Tuğgeneral Ali Özmen  tarafından yapılacağına inanıyoruz.  Ve konunun takipçisi olacağız” dedi. 

"Kamu çalışanına bunu yapmaya hakları yok": Sivil memurların sahipsiz olmadığını ifade eden Aktaş, “Kendini amir zanneden kim olursa olsun kamu çalışanına böyle bir şey yapmaya hakkı yoktur. Kaldı ki disiplin yönünden en güvenilen askeriyede tekrar böyle bir durumun yaşanmaması için Cumhurbaşkanımıza, Milli Savunma Bakanımıza ve Hava Kuvvetleri Komutanımıza konuyu ileteceğiz” dedi ve Büro Memur Sen ailesi olarak sivil memurların haklarının aranmasında her zaman yanlarında olduklarını söyledi.