Eskişehir'de gıda mühendisi olan, aynı zamanda sokak hayvanlarına yiyecek sağlayan Zeynep Yurt'un  bakımını yaptığı Zeytin isimli 5 yaşındaki sokak köpeğine otomobil çaptı. Yurt, Zeytin'i ayağından yaralı halde buldu. Zeytin'i veterinere götürdü. Çekilen röntgen filminde köpeğin sol ön ayağının arka kısmında, saçma olduğu tespit edildi. Hemen ameliyat edilen köpek, tedaviye alındı.

Röntgende ortaya çıktı

Köpeğin artık eskisi gibi sokaklarda gezemeyeceğini söyleyen Zeynep Kurt, "Yıllardır Anadolu Üniversitesi civarında yaşayıp, hayatını idame ettiriyordu. Araç çarpmış ama hiç kimse ilgilenmediği için tedavi edilmemiş. İhbar üzerine gidip aldık ve kliniğe getirdik. Klinikte maalesef sağ ön ayağı tamamen çıkmış. Hemen operasyona alındı. Operasyon öncesi röntgeni çekildiğinde ise daha önce de havalı tüfekle vurulduğu ortaya çıktı. Röntgende gözüken tüfek saçması, sol ön ayağının arka tarafında yağ dokusuyla birleşmiş. Anlaşılan olayın üzerinden uzun bir süre geçmiş. Bundan sonra asla eskisi gibi olmayacak. Bir daha yıllardır özgürce yaşadığı sokaklara, kulübesinin olduğu, mama kaplarının bırakıldığı bölgeye dönemeyecek" dedi.

"Zeytin'e bir yuva arıyoruz" 

Klinik masraflarını karşılamakta zorlandıklarını, Zeytin'e bir yuva aradıklarını belirten Yurt, "Zaten kliniğe yeterince borcumuz varken, bir de bu şekilde sokak hayvanlarını alıp tedavi ettirmeye çalışıyoruz. Bizler gönüllü olarak yeterince yükü sırtımızda taşıyoruz. Bir de üzerine bu şekilde arabaların çarpıp, bıraktığı hayvanlarla da uğraşıyoruz. Bu hayvanımız da bundan sonra hayatına pansiyonda devam etmek zorunda. Ama olursa tabii ki sıcak bir yuva arıyoruz. Eskişehir'de klinik borcunu üstlenecek bir gönüllü arıyoruz. Birçok iş adamı, şirket sahibi var. Herkes bir hayvanın sorumluluğunu alsa, fabrikasına bir kulübe koysa, onlara yuva olsa, sokaklarda bu risklerden de kurtulmuş olacaklar" diye konuştu.

"Bir ayda 4 köpeğe araç çarptı" 

Eskişehir'de son bir ay içerisinde 4 köpeğe araç çarptığına dikkat çeken Yurt, "Maalesef bunları yapanları tespit etmek çok zor. İhbar geldikten sonra gönüllüler koşuyor, yetişmeye çalışıyor ama gittiklerinde hayvan çoğunlukla ölmüş oluyor. Ölmediyse de bunun gibi engelli ya da sakat kalıyor. Bilmiyorum artık hayvanlardan ne istiyoruz? Ne alıp veremediğimiz var? Genel olarak Eskişehir'de yaşayan hayvanlar çok sakin, kısırlaştırılmış. Bu canice bir şey, söylenecek bir söz yok. Bir ay içerisinde dördüncü araba ile çarpıp kaçma vakamız bu. Yasada da var bu, sigortaya bildirdiğiniz zaman zaten karşılıyor. Sokak hayvanına çarptığınızda, yaralı hayvanı kliniğe bıraktığınız zaman sigorta bunu karşılıyor. Bence ceza kapsamına girip, hayvanlara bunu yapanların ceza almaları gerekiyor. Caydırıcı anlamda ciddi cezaların olması gerekiyor" dedi.