Eskişehir’de 24 Aralık 2017 tarihinde yaşanan olayda bir kurye, servise gittiği apartmanın içine girdikten sonra pizza kutusunu açarak içine tükürmüştü. Pizzaya tükürdüğü anları cep telefonu ile de kaydeden kurye, güvenlik kameralarını fark etmemişti. Pizzaya tükürme anlarını cep telefonu ile çeken kurye daha sonra pizzayı müşteriye teslim ederken yaşanan olay güvenlik kameralarını anbe an yansımıştı. 

Dava sonuçlanmadı: Hüseyin Alyüz’ün şikayeti üzerine Eskişehir Ticaret Mahkemesi’nde dava açıldı. Davanın ikinci duruşmasına, davacı Hüseyin Akyüz, Avukatı Kemal Saylır ve pizza şirketinin avukatları katıldı. Geçtiğimiz celsede bulunmayan kurye Burak S. ise bu duruşmaya da katılmadı. Tanıkların dinlendiği davada, olayı güvenlik kamerasından izleyerek Hüseyin Alyüz’e bildiren Çağatay Efe, olay anını anlattı. Kameradan tükürdüğünü fark edip evinden çıkan Efe, binada ‘pizza kime geldiyse almasın’ diye bağırdığını ve ardından en üst katta olduğunu fark ederek beklediğini söyledi. Efe, “Hüseyini aradım. Telefonunu açmadı. Ben de bunun üzerine mesaj attım pizzayı yeme diye. O da aşağı indi. Daha sonra birlikte kayıtları kontrol ettik” 

“İyi besin alamadığı için de spor yapamadı”: Çağatay Efe’nin ardından konuşan tanık Batıkan Zorbeyi Babacan ise, “Ben Hüseyin’in yaşam koçuyum. Olaydan önce güzel bir şekilde çalışıp spor yapıyorduk. O zaman kadar da vücudunu şekillendirmiştik. Ama olayadan sonra iştahı kesildiği için yemek yiyemedi. İyi besin alamadığı için de spor yapamadı. Bu yüzden de psikolojik olarak da etkilendi” ifadelerini kullandı. Pizza şirketi tanığı Selçuk Coşkun ise bu olayın hemen ardından Hüseyin Alyüzü aradığını ve 'isteseniz para iadesi yapalım ya da size yeni pizza gönderelim' dediğini, ama Hüseyin Alyüz'ün kabul etmediğini ifade etti. Hakim tanıkları dinlemesinin ardından avukatların ek süre istemesi üzerinde davayı 14 Kasım tarihine erteledi.

Sanık Burak S. hakkında Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı: Ayrıca, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, dosyada bulunan çete suçlamasıyla ilgili iddilar hakkında takipsizlik kararı verdi. Eskişehir 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ise Burak S., müşteki Hüseyin Alyüz olacak şekilde TCK 185. Maddesi gereğince 'Bozulmuş gıda ve zehirli madde katmak’ konusunda 2 ile 15 yıl arasında hapis istemiyle, pizza şirketi tarafından ise ‘mala zarar verme’ suçundan 4 aydan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.