Alınan bilgiye göre; Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Sarar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar ve eşi Zehra Sarar'ın Sümer Mahallesi'nde bulunan ikametlerine gelen 3 silahlı şahısça rehin alınmaları ve soyguna ilişkin başlatılan soruşturma devam ediyor. Gerçekleşen çalışmalar çerçevesinde Asayiş, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinden oluşturulan özel ekip, Eskişehir merkezli çok sayıda ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Yabancı uyruklu olduğu belirtilen ve soygunun yapıldığı evde daha önceden hizmetli olarak çalışan kadın şüphelinin Yalova'da yakalanarak Eskişehir'e getirildiği öğrenildi. Kadının olayın gerçekleştiği fabrika içerisinde bulunan evi ve çevresini iyi bildiği belirtildi. Polis ekipleri, elde edilen deliller doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor. Güvenlik kamerası ve MOBESE kayıtlarını inceleyen ekipler, olayla ilgili bağlantısı olduğu öne sürülen 1 kişiyi daha gözaltına aldı. 

Geliş ve kaçış güzergahları belirlendi 

Gerçekleşen çalışmalar çerçevesinde Asayiş, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinden oluşturulan özel ekip, Eskişehir merkezli çok sayıda ilde çalışmalarını sürdürüyor. Zanlıların Sarar çiftinden 1 milyon dolar ve 1 milyon Euro istedikleri, bu rakamın kendilerinde olmadığının belirtilmesi üzerine maskeli şahısların çifti darp ederek evdeki kasayı soydukları ortaya çıktı. Evin güvenlik kameralarını inceleyen ekip, zanlıların geliş ve olay yerinden kaçış görüntülerine ulaştı. Ekipler bu kapsamda çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. 

‘Aile yakınları ve çalışanlar Sarar ailesine geçmiş olsun ziyaretine geldi’ 

Öte yandan rehin alma olayının yaşandığı Sarar ailesi, bu sabah yaptıkları açıklama sonrası sessizliğini korudu. Aile dostları ve çalışanlar da, sabah saatlerinden itibaren Sümer Mahallesinde bulunan ikamete gelerek Sarar ailesine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.