Eskişehir'in Beylikova ilçesinde yaşanan toplu balık ölümleriyle ilgili tedirginlik devam ediyor. Uzunburun, Süleymaniye, Yalınlı Mahallelerinde görülen toplu balık ölümleri ile ilgili yetkili kurumlardan hala net bir açıklama yapılmazken, Beylikova Yardımlaşma Kültür ve Spor Kulübü Derneği konu ile ilgili olarak yetkililere çağrıda bulundu. 

Beylikova Yardımlaşma Kültür ve Spor Kulübü Derneği'nden Ramazan Öztürk, "Toplu balık ölümleriyle ilgili olarak hala açıklama bekliyoruz" dedi. 

Öztürk açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"İlçemizde ve özellikle Uzunburun, Süleymaniye, Yalınlı Mahallelerinde görülen toplu balık ölümleri ile ilgili yetkili kurumlardan hala net bir açıklama yapılmamıştır.

Balık ölümlerinin görülmesinin üzerinden neredeyse bir ay geçmesine rağmen sadece İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün yaptığı inceleme sonucu sudaki oksijen azlığı nedeniyle balık ölümlerinin gerçekleştiği belirtilmiş, oksijen azlığının nedenleri açıklanmıştır.

Sudaki oksijen seviyesinin düşüklüğü sudaki kirliliğin göstergesidir. Porsuk Çayı'nda bu kirlenme tüm Beylikova ve mahallelerimizde yaşayan hemşerilerimizi tedirgin etmektedir. Tarım ve hayvancılıkla uğraşılan ilçemizde Porsuk Çayı tarımsal sulama amacıyla da kullanılmaktadır. Sudaki kirlenme toprağa karışarak toplum sağlığı açısından ciddi bir tehlike oluşturmaktadır. Balık ölümlerine neden olan bu kirliliğin sebebi endüstriyel atık mı, zirai ilaç kullanımı mı, farklı bir sebep mi?

İlgili kurumlardan bir an önce sudaki kirliliğe neden olan etkeni açıklamalarını, Porsuk Çayı'ndaki temizlik çalışmalarının başlatılmasını ve sağlık için gereken önlemlerin alınmasını talep ediyoruz"