Bozüyük'te ikamet eden asker annesi vatani görevini yapması için oğlunu Aydın'a uğurladı. En büyük hayali oğlunun yemin törenine katılabilmek olan asker annesi maddi durumları el vermediği için yemin törenine gidememenin üzüntüsünü yaşarken AK Parti Kadın Kolları bu duruma sessiz kalmadı. AK Parti Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyesi Kısmet Kolivar Sağlam'ın aldığı duyumlar sonrasında bu duruma bir el attı ve AK Parti Kollarını harekete geçirdi. Kısa süre içerisinde kendi aralarında para toplayarak asker ailesinin hayalini gerçekleştirmelerine yardımcı oldular. 

Mehmetçiğin anne babasına kavuşmanın mutluluğunu birlikte yaşayalım diyerek bu yola öncülük eden Kısmet Kolivar Sağlam; "Durumunu iyi bildiğim bir ablamın oğlunu askere uğurladık. Ama Mehmetçiğimizin annesi oğlu için ne bir asker kınası yapabildi nede bir eğlence. Askerimiz bu süre zarfında hiç bir şey istememiş, tek isteği yemin töreninde yanında anne ve babasını görmek olduğunu söylemiş. Asker annemiz ile konuştuğum zaman onu öyle çaresiz gördüm ki oğluna ne gelemiyorum diyebilmiş nede gitmek için bir çare bulabilmiş. Bu tablo karşısında kimse sessiz kalamazdı. Bizde AK Parti Kadın Kolları olarak Mehmetçiğin anne babasına kavuşmanın mutluluğunu birlikte yaşayalım istedik ve kısa sürede yeterli miktarı topladık. Asker annemize parayı teslim ettik. Daha önce gidemeyeceği için ağlayan annenin gözlerinden bu defa sevinç gözyaşları aktı. Toplamamız gereken paranın fazlasını topladık. Buna vesile olan bütün AK Gönüllü dostalarıma canı gönülden teşekkür ediyorum" dedi. 

Yemin töreninden sonra düşüncelerini paylaşan asker annesi; "Maddi imkansızlıklarım nedeniyle asker oğlumun yemin törenine gidemeyecek iken, beni oğluma kavuşturan hiç tanımadığım bunca insanın göstermiş olduğu maddi manevi desteklerini hiç bir zaman unutmayacağım. Ben oğlumun yemin törenine gidebildiysem bu AK Parti Kadın Kolları sayesindedir. Başta aracı olan Kısmet Kolivar Sağlam'a, AK Parti Kadın Kollarına ve belediye çalışanlarına çok teşekkür ederim. Beni oğluma kavuşturan yürekleri merhamet dolu olan AK Parti teşkilatına minnettarım. Kısa sürede büyük çaba gösterdiler ve hayalimizin gerçekleşmesine vesile oldular. Yemin törenine gitmek benim için bir hayaldi, ama onlar bunu gerçekleştirdi. Allah hepsinden razı olsun" dedi.