Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda 8 gündem maddesi görüşüldü. Bilecik Belediyesi'nin 2019 yılı için öngörülen tahmini bütçesinin 92 milyon TL olduğunun belirtildiği oturumda bütçe üzerinde çalışması için Bilecik Belediye Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'na görev verildi. Komisyondan gelecek rapor Aralık ayı belediye meclisi toplantısında görüşülecek ve bütçeye son şekli verilecek. Öngörülen 92 milyon TL'lik bütçenin meclis tarafından onaylanması halinde belediye bütçesi bir önceki yıla göre 10 milyon TL artmış olacak. 

Bilecik Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısının ilk gündem maddesi olarak 2019 yılına ait performans programı görüşüldü. Program, oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi. Gündem maddelerinin devamında Bilecik Belediyesi'nin 2019 yılında uygulayacağı ücret ve tarifeler ile kira bedellerinin tespiti için çalışma yapılmak üzere oy birliği ile ilgili komisyonlara gönderildi. Gerçekleştirilen Kasım ayı meclis toplantısında ayrıca İmar Konuları da görüşüldü. 

Belediye Meclisi toplantısında; geçtiğimiz yıl Kasım ayında vefat eden CHP Belediye Meclis Üyesi Zafer Atasev unutulmadı. CHP grubu, Atasev’in fotoğrafını meclis sıralarına koyarak karanfil bıraktı. Belediye Başkanı Nihat Can ile diğer partilerin grup sözcüleri de Zafer Atasev’e rahmet dileklerinde bulundu. 

Meclis toplantısı öncesi kısa bir değerlendire yapan Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, mecliste aldıkları kararların şehre, ülkeye hayırlı olmasını dileyerek, "Öncelikle meclis üyesi arkadaşımız Zafer Atasev 'in ölümünü birinci yıl dönümünü rahmetle anıyoruz. Allah geride kalanlara sabır versin diyoruz. Diğer bir konu adalet ve hürriyetimizin temeli büyük bir millet olma iradesiyle kurulan Cumhuriyetimizin 95'inci yıl dönümü dolayısıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı büyük bir sevinç ve coşkuyla kutladık. Bu vesileyle Cumhuriyetimizi kuran başta bize bu ülkeyi emanet eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına ve bu cennet vatan için canını siper eden 15 Temmuz şehitlerimizi anmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu yıl 13'üncüsü düzenlenecek Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivalinin galası kentimizde yapılacak. Her sene galamızı İstanbul'da yapıyorduk. Bu sene galamız 12 Kasım günü saat 20.00'da Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde olacak" dedi. 

Bilecik haberleri için tıklayın...