AK Parti Bilecik İl Başkanlığı binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Karabıyık, takvim sürecinin AK Parti'de bugün başladığını söyledi. Karabıyık, "Bugün AK Partide aday adaylığı başvuru süreci başladı. Hem belediye başkanlıklarıyla alakalı hem il genel meclis üyeliği hem meclis üyelikleriyle alakalı başlama süreci 5 Kasım itibari ile başladı ve belediye başkanlığı aday adaylığı süreci tüm adayları için ayın 12’sinde son bulacak. Bir haftalık bir sürecimiz var. Belediye meclisi ve il genel meclisi üyeleri ile alakalı ise aday başvuruları 3 Aralık'a kadar devam edecek. Genel merkezimizin açıkladığı takvim bu yönde. Belirlenen adaylar içerisinde bilinen, başvurulan aday adaylığı içerisinde akabinde Kasım'ın ikinci haftasından sonra teşkilat temayülü gerçekleştirilecek. Akabinde genel merkez kendi anket kamuoyu yoklamalarını yaparak bizlerle de, bizimle de istişare ederek adayları belirleyecek. Burada YSK'nın takvimini göre de memurların Aralık'a kadar istifa etme hakları var. Ama bizden aday adayı olmayı düşünen memurlar var ise 12 Kasım'a kadar istifalarını verip partimize aday adaylığı başvurularını yapmaları gerekiyor" dedi. 

"AK Parti Bilecik İl Teşkilatı olarak şanslı bir teşkilatız iyi bir noktadayız" 

Karabıyık, açıklamasının devamında, AK Parti Bilecik İl Teşkilatı olarak, şanslı bir teşkilat olduklarını ve iyi bir noktada olduklarına değinerek, "Biz aday adaylık başvurusu alırken istenen evraklar arasında ki en önemli evraklardan bir tanesi memurların istifa belgesi. Adaylık başvuru ücretleri de genel merkez tarafından belirlendi. AK Parti Bilecik İl Teşkilatı olarak şanslı bir teşkilatız iyi bir noktadayız. Başladığımız gün de yüzde 24'lerde olan oy oranımızı son seçimlerde yüzde 50'ye çıkartmış bir teşkilatız. Bu noktada tüm ilçe tüm beldelerimizde birinci partiyiz. 11 belediyeden 7 tanesi AK Parti belediyesi 3 belde, 3 ilçe ve 1 il belediyesi olmak üzere, bu sefer tabi biz bunu yeterli görmüyoruz. Bütün programlarda da basın bunu yazıyor, bütün programlarımızda da söylüyoruz. Burada beklentimiz ve sloganımız bu. Yerel seçimde 11 de 11 ak belediyecilik hizmetleriyle vatandaşlarımızı kavuşturmak. Tabi ilimizde yaşayan seçmenin yüzde 85'ten fazla bir kesim 2014'den bu yana AK Parti hizmeti belediyeciliğiyle buluşmuş durumda. Bu noktada biz yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatı olduğu oldukça ortada" ifadelerine yer verdi. 

"Biz en güçlü parti olarak 11 belediyenin de 11'ine talibiz" 

Karabıyık, güçlü bir parti olduklarını ve 11 belediyenin 11'ine de talip olduklarını ifade ederek, "Sonuçta bugün ilçelerimizde AK Parti belediyeliğinden sonra ne güzel hizmetler yapıldı ne büyük hizmetler yapıldığını görüyorsunuz. Bu noktada biz en güçlü parti olarak 11 belediyenin de 11'ine talibiz. Burada tabi halkımızın istediğini en iyi yapabilecek adayları tercih etme kısmında bize çok büyük bir görev düşüyor. Allah nasip ederse bu süreci de başarıyla atlattıktan sonra inşallah halkımızın teveccühüyle 11 belediyenin 11'ini de AK Parti bayrağını çatısına asmış olacağız diye ümit ediyorum. Bu konuda en şanslı en güçlü parti biziz. Sonuçta ak partinin dışında ki belediyeler tabi ki hepsinden Allah razı olsun bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Ama hiçbiri bu noktada ak partinin vereceği hizmetlere erişemezler. Biz bu konuda çok iddialıyız. 2004'den bu yana Bilecik’teki yerel kalkınmanın hangi noktadan ne noktaya geldiğini hepimiz gördük ve şahitlik ettik. Bunun dışında bu kamuoyunda speküle edilebilir. Mevcut aka parti belediye başkanlarından aday adaylık başvurusu alınmayacak. Zaten genel merkezin tavrı şu yönde; mevcut belediye başkanı potansiyel aday adayıdır. Değişiklik gündeme geldikten sonra diğer aday adayları potaya alınır. O yüzden bu dönem böyle bir uygulama yapıyoruz" şeklinde konuştu. 

"Parti talimat verirse onu yapmaktan başka bir seçeneğimiz yok" 

Açıklamasının ardından bir basın mensubunun, 'AK Parti Genel Merkezi il başkanlığından istifa etmenizi isteyerek aday adayı olmanızı talep ederlerse ne yaparsınız' sorusunu ise Karabıyık, "Sizin partinizin genel merkezi, sizin partinizin üst düzey yetkilileri bu konu da bir şey söylüyorsa onu yapmaktan başka bir seçeneğiniz yok. Yani partimizin genel merkezi büyük fotoğrafı görenler genel başkanımız bizlere böyle bir talimat veriyorsa burada bir ihtiyaç olduğu, ihtiyaç hasıl olduğu ortaya çıkar. Teşkilatın en son değerlendirilmesi taraftarıyım. En son ihtiyaç olduğunda gündeme alınması taraftarıyım. Tabi ki böyle bir ihtiyaç olduğu söylenirse fazla bir seçeneğimiz kalmıyor" şeklinde cevapladı.