Konu hakkında açıklama yapan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, belediye olarak hizmetleri sürekli arttırırken, çalışanlarına da büyük değer verdiklerini belirtti.

Şahin, "Belediyecilik gece gündüz demeden,bayramda,tatil gününde kısaca her an halka hizmet veren faaliyetleri içeriyor.İyi günde, kötü günde belediyemiz, başkanımız, çalışanlarımız her Aman halkımızın yanında. Osmaneli sürekli yatırımları, tesisleri, yöresel ürün üretme merkezleri, otelleri, spor tesisleri, parkları, spor tesisleri,iş makinaları, sağlık ve cenaze hizmetleri, mezbaha tesisi, arıtma tesisi, hayvan barınağı,hal binası gibi birçok tesisiyle hakkımıza hizmet veriyor. Düğün salonları, restorasyonlar, yol ve parke, kanalizasyon, su, elektrik, ahşap atölyesi gibi tüm tesislerimizde çalışan ve bu ekiplere teknik,mali hizmetlerle destek olan mimar, mühendis, mali işler, insan kaynakları, hekim, tekniker vb değerli kardeşlerimizle 24 saat halkın hizmetindeyiz. İdari izin kullanmayıp halka 24 saat hizmeti sağlığına tercih eden bir ekibiz. Osmaneli Belediyemizin en değerli kaynağı, insan kaynağımızdır. İnsan kaynağımız halkımıza hizmet için çalışırken onların haklarını da korumak zorundayız. 2014'ten bu yana bizimle aynı yolda yürüyen ve Osmaneli'ne hizmet aşkı ile gecesini gündüzüne katan çalışanlarımızla bugün toplu iş sözleşmesi imzaladık. Onların çalışmaları parayla ölçülemez ama,bizlere düşen onları ve ailelerini korumak ve hizmetlerinin devamını sağlamak.Bu düşüncelere yeni TİS çalışanlarımız için hayırlı olsun. Belediye İş Eskişehir Şube Başkanı Ahmet Recep Moripek ve çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Belediye İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Ahmet Moripek ise sözleşme ile ilgili olarak şöyle konuştu;

"Belediye şirketlerinde kadroya geçen işçiler için yayınlanan ücret ve sosyal hakların 30.06.2020 tarihinde sona ermesi ile yetki aldığımız, Bilecik Osmaneli Belediyesi şirketinde yürüttüğümüz Toplu İş Sözleşme görüşmeleri anlaşma ile sonuçlanmıştır. 2 yıl olarak imzalanan sözleşmede işçilerin ücretlerinde ve sosyal haklarında ciddi artışlar sağlanmıştır. Görüşmeler sırasında en ufak bir pürüz yaşanmamıştır. Karşılıklı anlayış ve diyalogla tatlı sona ulaşılmış olup, prosedür tamamlanmıştır. İşçisinin emeğinin karşılığını vererek hakkını gözeten Belediye Başkanımız Sayın Münür ŞAHİN’e işçi arkadaşlarımız ve sendikam adına teşekkür eder, Toplu İş Sözleşmesinin işçi arkadaşlarımıza ve belediyemize hayırlı olmasını dilerim"