Yeşilkent ile Yediler Mahallesi arasındaki alanda yapımına başlanılan hastanenin temel atma törenine, Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir, Bilecik Valisi Bilal Şentürk, AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Bozüyük Kaymakamı Hasan Yaman, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, eski devlet bakanlarından Bahattin Şeker ile çok sayıda ilgili ve vatandaş katıldı. 

Törende ilk olarak konuşan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, göreve geldikleri günden itibaren kendilerine güvenen Bozüyüklülere layık olabilmek için hız kesmeden çalıştıklarını söyledi. Bozüyük’te yıllarca eksikliği yaşanmış hizmetleri bir bir tamamladıklarını kaydeden Bakıcı, "2013 yılında planına başlayıp, 2014 yılında 18 uygulaması yapıp, 2017 yılında kamulaştırma işlemlerini bitirip yeni hastane alanımız için belediye olarak 34 bin metrekare alanı 2 milyon TL bedelle kamulaştırdık. Ardından alanın Sağlık Bakanlığımıza tahsisini gerçekleştirdik. Halkımıza böylesine güzel bir hizmeti kazandırabilmek için canla başla çalışan başta Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca’ya, önceki dönem Sağlık Bakanımız Dr. Ahmet Demircan’a, Bakan Yardımcımız Halil Eldemir’e, milletvekilimiz Selim Yağcı’ya sizlerin huzurunda teşekkürlerimi iletiyorum. Biz Bozüyük’te yerel yönetim ve hükumet işbirliğinin en güzel örneklerini sergiliyoruz.” dedi. 

“17 yılda toplamda 330 milyon liralık sağlık yatırımı yaptık” 

Törende son olarak söz alan Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir ise, AK Parti’nin göreve geldiği günden bugüne kadar Türkiye’nin sağlık alanında çağ atladığını hatırlatarak, Türkiye’nin sağlık alanında nereden nereye geldiğini anlattı. Eldemir, “Önceki dönemlerde Bozüyük’ten bir tarafta Bursa’ya bir tarafta Eskişehir’e sabah hastane kuyruklarına giden hemşehrilerimin çokça olduğunu çok iyi hatırlıyorum. Şükürler olsun bunların hepsi geride kaldı. O günlerde Bozüyük’ümüz için planlanan hastanelerin bir tanesi SSK Hastanesi bir tanesi de Devlet Hastanesi için yapılıyor idi. Biz onları 2002 yılından sonra Bakanlık olarak bir an önce hizmete açtık. Ama geldiğimiz noktada hastaneleri birleştirdiğimiz zamanda şunları gördük. 4 Eylül’de bir hastane blokumuz, Yeşilkent’te bir hastane blokumuz, diğer tarafta da bizim toplum sağlığı merkezimiz. Bunların bir araya toplanması gerekiyordu. Sağlık hizmetinin niteliğinin artmasıyla beraber fiziki şartlarının da iyileştirilmesi gerekiyordu. Son 17 yılda biz Bilecik ilimize toplamda 330 milyon liralık sağlık yatırımı yaptık. Bunlardan 12 tanesi birinci basamak sağlık hizmeti dediğimiz aile sağlık merkezlerimiz, 6 tanesi de hastanelerimizdir.” şeklinde konuştu. 

Bakan Yardımcısı Eldemir, hastane inşaatını yapan firmanın yetkilisini yanına çağırarak, Mayıs 2021’de tamamlanması planlanan hastane inşaatının 2020 yılının sonuna kadar tamamlanması sözünü de aldı. Konuşmaların ardından kurban kesilmesiyle, duaların edilmesiyle protokol erkanı tarafından hastane inşaatının ilk temelinin atılması için butonlara basıldı.