Oluşturulan proje kapsamında, 2018- 2019 yılında eğitim alacak öğrencilerin akademik ve sosyal olarak daha fazla imkana sahip olmaları amacı ile başlatılan projenin ilk etkinliği Bozüyük Fen Lisesi’ndeki çalıştay ile gerçekleştirildi. Çalıştaya "Bozüyük Eğitim Hareketi" kapsamında görev alan öğretmenler ile Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri ve Eskişehir Teknik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri katıldı. 

Çalıştayın açılışında ilk konuşmayı Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya yaptı. Çetinkaya, konuşmasında, Bozüyük ilçesinde geçen sene yapılan ve bu sene yapılması planlanan eğitim faaliyetleri hakkında kısa bilgi verdi 

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Coşkun Bayrak ise konuşmasında, Bozüyük ilçesindeki eğitim heyecanına hayran kaldıklarını belirterek fakülte olarak eğitim konusunda desteklerini esirgemeyeceklerini ifade etti. 

Ardından kürsüye gelen Eskişehir Teknik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlker Yılmaz, ilçenin ciddi bir spor alt yapısı olduğunu belirterek, ilçedeki tüm öğrencileri yetenek taramadan geçirebileceklerini ifade etti. 

Ayrı ayrı olarak; eğitim öğretim faaliyetleri, proje çalışmaları, sosyal ve sportif etkinliklerin konuşulduğu gruplarda, öğretim üye ve görevlileri, okul idarecileri ve öğretmenleri çeşitli konuşmalar yaptılar. Fen Lisesi’nde gerçekleştirilen çalıştayın ardından katılımcılar, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın davetlisi olarak öğle yemeğine katıldılar. Samimi bir havada geçen öğle yemeğine Bozüyük Kaymakamı Hasan Yaman, Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Bıçakçı ve Belediye Başkanı Fatih Bakıcı da katıldı. 

Düzenlenen yemekte konukları ile görüşen Başkan Bakıcı, Eskişehir Teknik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlker Yılmaz ile ilçedeki sportif faaliyetler kapsamında ilçeye kazandırılan spor tesisleri üzerine sohbet ettiler. Başkan Bakıcı’ya eğitime vermiş olduğu destekler ve yapılan çalışmalar için teşekkür eden Yılmaz, yerel yönetimlerin bu tarz hususlardaki önemine vurgu yaptı.