Vatan Caddesi ve Sivrihisar Caddesi esnaf ziyaretlerinde esnaflarımızın bürokratik engellerinin kaldırılacağını belirten CHP Milletvekili Adayı Nuray Akçasoy sözlerine “Ruhsatlandırma işlemlerinin esnaf odaları tarafından yapılmasını sağlayacağız” şeklinde devam etti. Emekli olmuş ancak işine devam eden esnafın Sosyal Güvenlik Destek primini kaldıracaklarına değinen Akçasoy, sosyal güvenlikte norm ve standart birliğini sağlayarak, esnaf aleyhine olan farklılıkları ortadan kaldıracaklarını söyledi. 

Her geçen gün kapanan kepenklerin esnaf arkadaşlarımızın moralini bozduğuna değinen vatandaşlar, esnaflardan alınan stopajların kendilerine büyük yük getirdiğine dikkat çekti. Bu konuda CHP Seçim Bildirgesi’ne değinen CHP Milletvekili Adayı Engin Çakmak “Esnaf ekonominin sinir uçlarıdır. Bir ülkenin ekonomik durumunu görmek istiyorsanız esnafına bakmanız yeterlidir. Esnaf size hizmet edemeyecek hale gelirse bırakın alış-verişi evinize ekmek bile götüremezsiniz” dedi. Esnafların güçlenmesi, sürdürülebilir ekonominin lokomotifi olması için kira, araç gideri gibi iş yeri masraflarını vergiden düşürüleceğini belirten Engin Çakmak sözlerine “Esnafa yıllık ödediği vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandıracağız” şeklinde devam etti. 

Dükkân sahipliğinin de esnafa geleceğe umutla bakmasında önemli bir etken olduğuna vurgu yapan CHP Milletvekili Adayı Sinan Özkar, “Esnafın düşük faizli ve uzun vadeli kredilerle kira öder gibi dükkân sahibi olmasını sağlayacağız” dedi.