Esnafın zor koşullar altında, alın terinin karşılığını alamadan çalıştığını belirten Çakırözer, “Esnafımız dertli, kazanamıyor. CHP iktidarında esnafımızın sorunlarıyla yakından ilgileneceğiz. Onlar Bakanlık kapatmaya kalkarken, biz Esnaf Bakanlığı’nı kuracağız. Esnafın vergisini düşürecek, kira stopajını kaldıracağız” dedi. 

24 Haziran’da gerçekleşecek seçimler öncesinde şehrin çeşitli bölgelerinde yurttaşlara bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partililer,  partilerinin seçim vaatlerini yurttaşlarla paylaşmaya devam ediyor. Dün Şirintepe Mahallesi’nde esnaf ve yurttaşlarla bir araya gelen CHP heyeti hem partisine destek istedi, hem de esnafa Esnaf Bakanlığı’nı kurma sözü verdi. CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Milletvekili adayları Nuray Akçasoy, Sinan Özkar, Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç ve ilçe örgütü mahalle esnafını kapı kapı dolaşarak, politikalarını anlattı. 

‘ESNAF BAKANLIĞI’ KURACAĞIZÇakırözer, CHP’nin yeni seçim bildirgesinde yer alan esnaf ve KOBİ’lere ilişkin vaatleri paylaşarak, “Bizler CHP iktidarında borç değil, çare üreten, esnafımızı rahatlatacak esnaf politikasını getireceğiz. KOBİ’lere ve sosyal işletmelere ödedikleri vergi ve sigorta pirimi tutarında faizsiz işletme kredisi vereceğiz. Niteliksiz istihdamın yerine katma değeri yüksek, paylaşıma ve markalaşmış üretime dayalı bir esnaf ve KOBİ anlayışı inşa edeceğiz. Onlar bakanlık kapatmaya çalışırken, bizler esnafın sorunlarıyla yakından ilgilenen bir Esnaf Bakanlığı kuracağız” dedi.

KİRA STOPAJI KALKACAKCHP iktidarında esnafın kira stopajını da kaldıracaklarını dile getiren Çakırözer, “Borçla borcunu kapatan, siftahını unutan esnafımızın neler yaşadığını biliyoruz. Böyle bir ekonomi daha fazla yol alamaz. Biz üreten, büyüyen, hakça bölüşen bir ekonomi için yola çıktık ve bunu hep birlikte sağlayacağız” dedi.