Başkan Kadir Bıyık açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Sakarya nehrinin bağrından doğan, bereketli toprakları, yemyeşil yayları ve berrak suları ile nice eşsiz güzellikleri bizlere sunan Eskişehir'de bir doğa harikası gözbebeğimiz Çifteler'imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu, Atalarımızın yazdığı destanın ve kazandığı zaferin haklı gururunu yaşıyoruz.

1921 yılı Mayıs ayı başlarında Kütahyaüzerinden gelen Yunan kuvvetleri Çifteler’imizin kuzeyinde Kırkkızçalında karargâh kurmuşlardır. Gündüzleri Türkmenköyüne (Türkmen Mecidiye) gelen Yunan askerleri köylüye işkenceler yapmaya başlamışlardır. Türkmen köylülerimiz, Yunanlılara karşı çete çarpışmalarına girişmişlerlerdir. Çarpışmaların sonunda Türkmen köylüler Çifteler’e doğru çekilmişlerdir. Sakaryabaşı, Sarıkayalar üstünden çarpışmaları izleyen Kozanlızade Abdurrahman Ağa, gelenleri araziye gizlemiştir. Bu bölgede kısa süreliğine top ateşine tutulan Yunan kuvvetleri Kırkkızçalından geri çekilmişlerdir. Çifteler köyüne yerleşen Yunan Subayları burada 34 günkalmışlardır. 17 Eylül 1921 de II. Süvari Alayı tarafından Çiftelerimiz Yunan işgalinden kurtarılmıştır. 

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün "Bu millet kılı kıpırdamadan dava uğruna ve benim uğruma, canını vermeye hazır olmasaydı ben hiçbirşey yapamazdım" sözlerinden de anlaşılacağı gibi Çiftelerli hemşehrilerimizin mücadele ruhu hiç bir zaman son bulmamıştır. Aynı ruh, aynı inanç, aynı kararlılık ve vatanseverlik her bir hemşehrimizin benliğinde halen yerini korumaktadır. Bugün kanlarının son damlalarına kadar vatanımız içinmücadele etmeye hazırdırlar. 

Başta Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk'ü silah arkadaşlarını, kurtuluş mücadelesi veren Şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Çifteler’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılını kutluyor, Çiftelerli hemşehrilerime selam ve sevgilerimi sunuyorum"