Eskişehir Şehir Hastanesi, Yunusemre Devlet Hastanesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerine yapılan 600 adet koruyucu tulum ve 600 adet koruyucu gözlük desteğinden sonra Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık’ın katkısıyla sağlanan 120 koruyucu tulum ile birlikte sendika ve vakıf üyelerinin sağladığı 100 koruyucu gözlük, Türkiye Kamu-Sen Eskişehir İl Temsilcisi Haydar Urfalı, TÜRKAV Eskişehir Şubesi Başkanı Hasan Sezer ve Türk Sağlık-Sen Eskişehir Bilecik Şube Başkanı Hüseyin Kararman tarafından Çifteler Devlet Hastanesi ile Eskişehir 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği’nde yetkililere teslim edildi.

Kampanyayla ilgili olarak Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık “İnsanlık tarihinin oldukça nazik bu döneminde sadece kendi kaderimizi, kendi istikbalimizi değil, tüm insanlığın kader yolculuğunu, gelecekteki mevki ve mertebesini düşünmek, dert etmek durumundayız. Hayatın içinden çıkardığımız doğrularla, doğrunun içinden çıkardığımız hayatları eklemleyip kaynaştırarak karamsarlığı kovalım, umutları diri ve taze tutalım. Zaman öncelikleri değiştirir, bugünler geçecektir. Sağlam ve seri tedbirler alınmış, devlet-millet dayanışmasıyla muhteşem bir irade kudreti sivrilmiştir. Bu belayı mutlaka savuşturacağız, bu felaketten daha da güçlenerek çıkacağız. Türkiye salgınla muazzam şekilde, muvaffakiyet derecesinde mücadele etmektedir. Bu mücadelenin en ön safında tabiri caizse cephede sağlık çalışanları virüsle adeta göğüs göğse çarpışmaktadır. Bu nedenle sağlık çalışanlarının verdiği mücadele her türlü takdir ve övgünün üstündedir. Hakları ödenmez Allah onlardan razı olsun bu zorlu mücadelede yardımcıları olsun. “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” anlayışla bu kutlu mücadelede her zaman yanlarında olduk olmaya devam edeceğiz. Türkiye Kamu-Sen Eskişehir İl Temsilciliği ile TÜRKAV Eskişehir Şubesinin üyeleriyle birlikte gerçekleştirdiği bu önemli ve değerli desteğe karınca kararınca katkıda bulunmak istedik. Yaptıkları bu çalışmadan dolayı sendikamızı ve vakfımızı kutluyorum" dedi.  

Türk Sağlık-Sen Eskişehir Bilecik Şube Başkanı Hüseyin Kararman da “Yaşanan pandemi sürecinde en ön safta mücadele eden ve bütün Türk Milleti’nin sağlığı için kendi hayatlarını riske atarak görev yapan sağlık çalışanlarımızın bu mücadelesi sırasında virüse yakalandığı ve maalesef bazı sağlık çalışanlarının da hayatını kaybettiğini de büyük bir teesürle öğrenmekteyiz. Toplum sağlığı mücadelesinin kahramanları olan sağlık çalışanlarının bu mücadelesinde elbette ki; devletimiz her türlü imkanı onlar için seferber etmektedir. Türkiye sevdasını ekmek kavgasının önüne koyan bir davanın mensupları olarak haklı mücadelemizin yanı sıra bir yandan da elimizden gelen tüm imkanlarla sağlık çalışanlarının yanında olmaya gayret etmekteyiz.  Koronavirüs salgını sürecinde ilk günden itibaren tüm teşkilatımız sağlık çalışanlarının sağlığının korunması, mağduriyetlerini giderilmesi, sorunlarına çözüm bulunması ve onların moral ve motivasyonlarının üst düzeyde olması için yoğun bir mücadele yürütüyoruz. Bu mücadelemizin bir boyutunu da yaptığımız bu tür destekler ve kampanyalar oluşturmaktadır. Vatanın, milletin derdi bizim derdimizdir.  Sağlık çalışanlarının sağlığı bizim için her şeyden önemlidir,  dertle dertlenip çözüm için var gücümüzü ortaya koymaya, tüm gücümüz imkanlarımızla bütün teşkilat mensuplarımızla çalışanlarımıza her anlamda destek sunmaya devam edeceğiz. Bizlere destek olan tüm üyelerimize ve gönül dostlarımızdan Allah razı olsun. Kalbi vatan, millet, devlet ve bayrak için çarpan kocaman yürekli üyelerimizin temsilcisi olmakla ne kadar onurlansak azdır" diye konuştu.