Çakırözer, Eskişehir’in Çifteler ilçesindeki Kadın Açık Cezaevi’nin kapatılacağı ve burada görev yapan infaz koruma memurlarının da Eskişehir’in merkezindeki cezaevine taşınacağı yönünde planların olduğunu duyurdu. Çakırözer, cezaevinin tarihinin 1980’li yıllara kadar uzandığını, 7 koğuşu ve 100 kişilik kapasitesinin olduğunu belirtti. 

TÜM İHTİYAÇLAR BÖLGE ESNAFINDAN KARŞILANIYOR: Cezaevinin 56 personeli, 200 hükümlü, tutuklu ve onları ziyarete gelen aileleriyle Çifteler esnafına yılda milyonlarca lira aktardığını belirten Çakırözer,  “Hem bölge halkı hem de esnaf, cezaevinin kapatılacağı yönündeki duyumlar nedeniyle tedirgin. Cezaevinin kapatılması başta Çifteler esnafı olmak üzere, hem ilçe halkının hem de Eskişehir’in ekonomisini olumsuz yönde etkiler. Bu cezaevi infaz koruma memurlarıyla, diğer çalışanları ile, güvenlik görevlileri ile ve mahkum yakınlarıyla uzun yıllardır Çifteler’in ekonomik ve sosyal hayatına destek vermektedir. Çifteler esnafı cezaevine gıda, temizlik, ilaç, kırtasiye malzemesi sağlıyor. Başta ulaşım olmak üzere cezaevinin dış hizmetleri ilçe halkı tarafından karşılanıyor. Cezaevinin kapatılması planı bu getirilerin tamamını yok edecek. Hem cezaevinin hem de cezaevine yakınlarını ziyarete gelen ailelerin tüm ihtiyaçlarını ilçe esnafı karşılıyor. Cezaevinin kapatılması planı uygulanırsa zaten ekonomik sıkıntı içindeki ilçe esnafını darboğaza sokar” dedi.  

ESNAF İMZA TOPLAMIŞTI: Cezaevinin çalışanlarının büyük çoğunluğunun da Çiftelerli olduğunu belirten Çakırözer, “Cezaevinin kapatılması planı, ilçede işsizlik sorununu da ortaya çıkaracak. Benzer bir plan daha önce de işletilmek istenmişti. İlçe esnafı, cezaevinin kapatılmasının kendilerine hem maddi hem de manevi zarar vereceği endişesiyle imza toplamış, taleplerini bu şekilde Cumhurbaşkanlığı’na, Adalet Bakanlığı’na ve siyasi partilerin genel merkezlerine iletmişlerdi” diye konuştu.