Proje kapsamında bölgeye turist çekmek ve cazibe merkezi haline getirecek aktivite çeşitliliklerinin oluşturulması için, 2 adet 5 kişilik fiber tekne, 5 adet çift kişilik kano, 5 adet su altı scooter, 10 adet MTB bisiklet, 5 adet çift kişilik bisiklet, 4 adet ATV motor, 20 adet kamp çadırı, 3 adet dalış takımı, 5 adet zorbing ball, 2 adet tuvalet kabini, 2 adet soyunma kabini alınacak. 

Ayrıca yine proje kapsamında çevre, oryantiring, trekking, atv ve bisiklet parkur yönlendirmeleri yapılacak, bölgenin tanıtımına yönelik İngilizce ve Türkçe turizm tanıtım fragmanları çekilecek, tanıtım katalogları oluşturulacak.

Proje süresi içerisinde 81 il valiliği, 921 kaymakamlık ve ilçe belediyesi, ulusal ve uluslararası spor ve turizm dernek, federasyon ve konfederasyonları ile tursab üyeleri ve turizm firmalarına bölgenin özellikleri ve tur paketleri hakkında bilgilendirmeler yapılacak.

Bölgeye 329 bin liralık yatırım yapılacak, gelecek olan ziyaretçilere faydalanabilecekleri su, adrenalin ve doğa temalı 3 farklı tur paketi sunulacak. Her tur paketi, kendi teması ile ilgili faaliyetleri içerdiği gibi pansiyon, otel ya da çadır konaklama seçeneklerini de içermekte. Proje ile Sakaryabaşı'nın turizm merkezi haline dönüşmesi amaçlanıyor.