Tarihi Odunpazarı Meydanı'nda gerçekleşen açılış törenine AK Parti Milletvekili Nabi Avcı, eski AK Parti Milletvekili Salih Koca, AK Parti ve MHP milletvekili adayları, AK Parti İl Başkanı Murat Özcan, AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Yalçın ve vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Ak Parti İl Başkanı Murat Özcan, “24 Haziran seçimlerine giderken önemli bir seçim bürosunu açmak için burada bulunuyoruz. 24 Haziran’a az kaldı, hiç vakit kaybı yok. Buradan ayrıldıktan sonra tek tek her yere dağılacağız. Bir oy bir oy, iki oy iki oy demeyeceğiz, herkesi ikna edeceğiz. Şunu iyi bilmenizi istiyorum, Eskişehir’in en nitelikli milletvekili adayı listesi bizde. MHP’li kadrolarla beraber hep birlikte en iyi seçim sonucunu alacağız. Herkesin özgüveni yüksek olsun. Bitmeyen ağanın malını dağıtır gibi palavra satanlarla bu memlekette imzası değil sözü senet olan adamın kıyası bile kabul edilemez. Çocuklarımızın geleceğini teminat altına almak istiyoruz. O yüzden 24 Haziran’da zaferle çıkacak bir seçimin emeklerini sarf etmek zorundayız”

Cumhur İttifak’ını kazandıracağızMilletvekili adaylarının selamlama konuşmaları ile devam eden programda konuşan MHP Milletvekili adayı Kadir Bıyık ise, “Cumhur İttifakı Millet aklı diyerek Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde, AK Parti, Büyük Birlik Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi olarak Allah izin verirse Cumhur İttifak’ını kazandıracağız” dedi. 

Gurur duyuyoruzMHP Milletvekili adayı Metin Nurullah Sazak, açılışta yaptığı konuşmada, “Devletimizin bekası için her zaman milletle bir araya geldik. Bu günde AK Parti ile ittifak yaptık, milletimizle bir aradayız. Emine Hanımın seçim bürosu açılışında bulunmaktan gurur duyuyoruz. Bu ittifakımızın sonuna kadar devam etmesini istiyoruz” 

Onlar ismini Millet koyabilirAK Parti Milletvekili adayı Ahmet Namık Akdoğan da, “Cumhur burada, Millet burada. Başka yerde millet yok. Onlar ismini Millet koyabilir. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Devlet Hocamızın çağrısına uyarak Cumhur İttifak’ının içinde bulunduk. Büyük Birlik kadrosundan Eskişehir’e milletvekili adayı oldum, AK Parti’den. Büyük Birlik Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Büyük Birlik Partili kardeşlerimizin oyları AK Parti ambleminin altına Evet olarak AK Parti’yedir. Bizler Devletin bekası, Milletin bekası için Cumhur İttifakı içerisinde olduk. Yakmaya, yıkmaya, yok etmeye gelmedik. Yapılanın üstüne bir tane daha, üç tane daha, beş tane daha koymaya geldik. 24 Haziran’da bunu hayata geçireceğiz. 

24 Haziran ülkemizin kader günü: AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, seçim koordinasyon merkezi açılışında yaptığı konuşmada, “Bu seçimin önemini tekrar tekrar hatırlamamız gerekiyor. Gezi olaylarını, 17-25 Aralık’ı unutmayalım, şehirlerde hendekler kazılarak bu ülkenin, Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Tatar diye bölünmeye çalıştığını unutmayalım. Türkiye’yi bölmek için ülkemizin Güney Doğu sınırına bir hat çizip teröristlerden oluşan bir koridor oluşturulmaya çalışıldığını unutmayalım. Zeytin Dalı Operasyonu’nda o bölgeyi temizlemek için verdiğimiz mücadeleyi, gazilerimizi ve şehitlerimi unutmayalım,  Kudüs üzerinde oynanan oyunları unutmayalım. Ama 15 Temmuz gecesin hiç mi hiç unutmayalım. O gece bütün oyunların nasıl ortaya çıktığını unutmayalım. O gece elinde sadece Türk bayrağı ile tanklara, helikopterlere, makineli tüfeklere duvar olmaya çalışan binlerce gazimizi 248 şehidimizi asla ve asla unutmayalım. Sadece bir tane Türkiye var, gidecek başka hiçbir yerimiz yok. Bunu sakın unutmayalım. İşte bu yüzden 24 Haziran’ın ülkemizin kader günü olduğunu unutmayalım. Bugün birlik olma günüdür. Aynı 15 Temmuz gecesi gibi düşünmeden hesap yapmadan bir olmanın günüdür. İlk turda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı seçtirmek ve Cumhur İttifakı olarak en fazla sayıda milletvekili çıkarma günüdür.  Bugün sen ben o değil, biz olma günüdür” dedi. 

Tarihi yürüyüşün adımını atıyoruzEskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, “Burada her hangi bir seçim bürosu açılışı yapmıyoruz. Türk’ün tarihi yürüyüşünün o Kızılelma yürüyüşünün Eskişehir adımını birlikte atıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.