Kadir Bıyık "Hain darbe girişimi sonrasında Yeni Kapı'da bir ruh oluştu. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Genel Başkanımızın atmış olduğu adımlarla ülkemizi belalardan kurtarmak için bir ittifak yapıldı. Her yerde söylüyoruz, söylemekten de geri durmayacağız. Bizim için siyasi parti değil bir terör örgütünün temsilcisi olan HDP'liler diyor ki "Doğu'da Kürdistan'ı kazandıracağız, batıda AK Parti ve MHP’yi sandığa gömeceğiz". Onlara en güzel cevabı biz Çifteler'de ve ülkemizin her noktasında 31 Mart'ta sandıkta vereceğiz" dedi.

"Yerel yönetimlerle, belediye seçimleriyle bekanın ne ilgisi var" diyenleri eleştiren Kadir Bıyık "Onların yönettikleri belediyelerin kepçeleriyle, o belediyenin iş makinesiyle hendekleri kazdılar yollara mayın döşediler. Anadolu’nun yiğit evlatlarını şehit ettiler. Biz bunlara geçit vermemek için Cumhur İttifakı diyoruz, millet aklı diyoruz. Cumhur İttifakını tüm Türkiye’de kazandıracağız Allah’ın izniyle. Bizler onlara fırsat vermemek için çok çalışacağız. İlçemizin sıkıntıları var burada analarımız bacılarımız var bizleri evlerine kabul ettiler, çaylarını içtik hasbihal ettik. Bizden önce bir çok belediye başkanımız hizmet etti, Allah onlardan razı olsun. Biz bizden önceki belediye başkanlarının yarım bıraktığı işleri tamamlayacağız" diye konuştu.

İlçenin eksikliklerini ilçe halkı ile tespit ettiklerini söyleyen Kadir Bıyık, ilçenin en büyük probleminin yol ve kaldırım olduğunu söyledi.

Kadir Bıyık projelerini şöyle sıraladı: "İlk önce yol ve kaldırımlarımızın bakım ve onarımını yapacağız. Sebzeci esnafımızla görüştük, vatandaşımızla görüştük, soğuk hava deposu olan kapalı pazar yeri yapacağız. Çifteler’imize yakışır şekilde içinde veteriner ve kesimhaneninde olduğu hayvan pazarımızı yapacağız. Gezdiğimiz yerlerde vatandaşlarımız bizlerden ev sahibi olmak istediklerini belirtiyorlar, ilçemize TOKİ getireceğiz. Bizler kapı kapı gezeceğiz Sanayi Odası'na gideceğiz, Ticaret Odası'na gideceğiz, fabrika sahiplerine gidip yatırımcıları ilçemize getireceğiz, burayı organize sanayi bölgesi yapacağız. Huzurevi ve büyük ilçe parkını yapacağız. Kadınlarımıza iş imkanları sağlayacağız. Öğrencilerimize yurt yapacağız. İlçemize büyük bir Şehitler Anıtı yapacağız. Bizim 40’a yakın projemiz var. Yapamayacağız hiç bir şeyin sözünü vermiyoruz."  

Kadir Bıyık konuşma yaptığı esnada çocuklar sahneye çıkarak isteklerini dinledi. Kadir Bıyık "Biz hep büyüklerimizi, gençlerimizi dinledik. Çocuklarımız göz bebeklerimizin isteklerini başımızla beraber" diyerek sözlerine son verdi.