14 Mayıs seçimleri öncesinde Eskişehir’de bulunan siyasi parti adaylarının hiçbirinin kulüplere uğramamasına tepki gösterdi. 

Hiçbir siyasetçinin bir tane kulübe uğramayan siyasi anlayışını kabullenemediğine işaret eden EASKF Başkanı Sadri Atam açıklamasında şu görüşlere yer verdi: 

Kahvelere ziyaret çok kulüplere hiç yok!

Spor kenti olarak öğündüğümüz, gerçekten futbolundan hentboluna, eskriminden voleyboluna, atletizminden tekvandosuna kadar birçok branşta büyük başarılara imza atmış, uluslararası düzeyde üst düzey sporcular yetiştirmiş, 300’e yakın kulübüyle binlerce çocuğumuzu kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya çalışan yine binlerce amatör spor kulübümüzün başkanı, yöneticisi, antrenörü, hakemi, saha komiseri ile ilgili planı, projesi olmayan, onların dertlerini, sıkıntılarını gündeme getirmeyen, hatta köy derneklerini, kahvehaneleri ziyaret edip bir tane kulübe uğramayan siyaset anlayışını ben kabullenemiyorum.

Biz yine de dilimizin döndüğünce isteklerimizi yazalım. Kuş taşa çarpar da belki birileri bir şeyler yapar.

İşte 14 Mayıs seçimlerinde adaylardan isteğimiz...

1- Sporda siyaset olmamalı, fakat spor için siyasetten faydalanılmalıdır.
2- Amacımız; Ülkemizde sporun gelişmesine katkı sağlayan siyasetçi ve siyaset anlayışına destek olmaktır.
3- İlimizde bir mahallemizin, ya da bir yerleşim yerinin nasıl yola, suya, okula, camiye, sağlık kuruluşuna ihtiyacı varsa aynı önemde spor kulübü ve spor tesisine ihtiyaç vardır. Spor ikinci üçüncü planda kalmamalıdır.
4- Her geçen gün topluma faydası olmayan, suça meyilli gençlerimizin sayısı artmaktadır. Spor sayesinde gençliği kahvehanelerden, meyhanelerden, hastanelerden, hapishanelerden kurtarıp spor salon ve sahalarına çekemediğimiz sürece toplumda suç oranı artacaktır. Ayrıca suç oranını azaltmak için harcayacağımız para, tesis ya da spora yapacağımız yatırımın kat kat üstünde olacaktır. Unutmayalım ki yapılan araştırmalara göre toplumda en az suça karışan kesim spor yapan kişilerdir.
5- Futbolla ilgili talimat ve evraklar yeniden revize edilerek, lisans işlemleri kolaylaştırılmalıdır.
6- Amatör spora maddi kaynak sağlanmalı. Amatör spora sponsor olan firmaların sponsorluk giderleri vergi matrahından değil, tamamı vergiden düşürülmelidir.
7- Spor Toto, iddia, At yarışı, Milli Piyango ve Sayısal Loto gibi şans oyunları gelirlerinden amatör spora pay ayrılmalı ve bu gelir amatör spora eşit kullanılmalıdır.
8- Kamu kuruluşlarına kulüp kurma, spor yaptırma ve tesis yapma zorunluluğu getirilmelidir.
9- Yapılacak özel düzenleme ile Özel İdare ve Belediye bütçelerinden amatör spor kulüplerine nakdi ve ayni yardım zorunlu hale getirilmelidir.
10- Okullarda spora düzenleme getirilmeli, sağlıklı olan her öğrenciye haftada en az 2 saat bir spor kulübüne bağlı, istediği branşta spor yapması zorunlu hale getirilmelidir.
11- Sporcu öğrencilerin kulübünün maç ve antrenmanlarında okulundan izin kolaylığı sağlanmalıdır.

Eskişehir sporu için isteklerimiz;  

1- İlimiz tesis yönünden ülkemizin en kötü illerinin başında gelmektedir. İlimizde 13 yıl önce 27 tane müsabaka oynanan saha varken şu an 20 tane müsabaka oynanan saha vardır.
Dolayısıyla bir an önce mevcut tesisler revize edilerek, en az 5-6 tane yeni futbol sahası yapılmalıdır.
2- Belediyelerimizin meclislerinde spor komisyonları daha aktif hale getirilmeli ve ASKF ile beraber çalışmalar yapılmalıdır.
3- Mahalle ve semt kulüplerimize tek ya da ortaklaşa kullanabilecekleri spor tesisi ve gelir getirici tesisler yapılmalıdır. 
4- Spor Kulüplerimizin bağlı olduğu ASKF ye mali kaynak sağlayacak büfe, otopark, halı saha gibi imkanlar yaratılmalıdır.
5- 7’den 77’ye her yaştaki vatandaşlarımızın 7/24 spor yapacağı alanlar oluşturulmalıdır.
6- Spor Kulüplerimize ASKF’ler işbirliğiyle malzeme, ulaşım, sağlık gibi konularda daha fazla destek verilmelidir.
7- Spora teşvik için ilimizi temsil eden sporcu ya da kulüplere destek olunmalı, başarılı olanlar ödüllendirilmelidir.