Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında "Parti olarak 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri'ne yönelik herhangi bir ittifak beklentimiz, ittifak arayışımız, ittifak niyetimiz geldiğimiz bu aşamada artık kalmamıştır'' dedi. Bahçeli'nin açıklamasını değerlendiren MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir ''Bizim adaylarımız zaten netti. Sadece Eskişehir merkezde ittifak görüşmelerinin sonucunu bekliyorduk'' diye konuştu. 

'BİRİSİ DEĞİL, BUNU ÖĞRENECEKLER': Eskişehir Ekspres'e konuşan MHP'li Candemir ''Genel başkanımızın lafının üzerine sözümüz yoktur, ne diyorsa odur. Cumhur İttifakı'nın ruhunu daha hala anlamayan insanlarla daha fazla yol yürüme imkanı kalmadığı için bu karar alındı. Milliyetçi, Ülkücü Hareket verdiği sözün arkasında olan bir harekettir. Seçim öncesinde söz verdiğimiz tüm vaatlerimizi kanun teklifi halinde meclise sunduk. Bunu sulandırmaya bunların üzerinden Milliyetçi Hareket Partisi'ni suçlamak, liderini suçlamak kimsenin ne haddinedir ne de işinedir, herkes işine bakacak. Hareketin lideri Devlet Bahçeli, birisi değil Devlet bey o. Bunu öğrenecekler. Milliyetçi, Ülkücü Hareket tek başına girer seçime, tüm bölgelerde adaylarını çıkartır ve vatandaştan takdiri bekler'' dedi.

'ADAYLARI EN KISA SÜREDE AÇIKLAYACAĞIZ': ''Herkes boyunun ölçüsünü alır hiçbir sıkıntımız yok'' diye sözlerine devam eden Candemir ''Genel başkanımızın takdiri bu açıklama. Biz zaten çalışmalarımıza devam ediyorduk. 12 proje komisyonumuzu kurduk, bazı ilçelerde adaylarımız zaten netti. Sadece Eskişehir merkezde bu görüşmelerin sonunu bekliyorduk. Allah'a şükür bugün de sonlanmış oldu. Herkes vatandaşın önünde boyunun ölçüsünü alsın'' dedi. Candemir, adayları en kısa zamanda açıklayacaklarının altını çizdi. ESKİŞEHİR EKSPRES