Yeni rektör atamaları yapıldı, atamalarla ilgili düşünceleriniz nedir?

Yeni rektörlerimizin ikisine de ben hayırlı olmasını diliyorum. İki rektörümüzde ehil, üniversitelere çok kısa sürede adapte olacak, şehre çok ciddi katkılar sağlayacağını değerlendiriyorum. Şehrimize üniversitelerimize rektörlerimizin hayırlı olmasını diliyorum. En kısa sürede tüm üniversitelere ilişkin adaptasyon süreleri geçirilerek üniversitelerimizi bugün ki pozisyonlarından daha iyilerine getirmek adına çaba sarf edeceklerine inanıyoruz. 

AK Parti’ye oy vermeyenler de oy verecek

Vatandaş ziyaretlerinizin başladı, gözlemleriniz ne yönde, vatandaşların yerel seçim mesajı nedir?

Biz elimizden geleni yapacağız, tüm siyasilerimizle halkı dinlemeye ve çözüm üretmeye devam edeceğiz. Bundan sonraki kısım seçmenin takdiri. Bizde hiçbir olumsuzluk yok. Biz 24 Haziran’daki seçimlerin çok olumlu bir havaya döndüğünü, yerel idarelerden çok ciddi beklentilerin karşılanamadığını ve bize oy vermeyen vatandaşların oy tercihini değiştireceğini ve AK Partiye ciddi bir yönelim olacağını hissediyoruz. Bunu gittiğimiz en ücra köyde ve merkezdeki her yerde görüyoruz. 

Maket var icraat yok

Vatandaşların en büyük şikayeti ya da talebi nedir?

Taşralarımızın çok farklı sorunları var ama merkezimizin en önemli sorunu trafik. Diğer sorunu kentsel dönüşüm. Çok eski yapılarımız var. Bu yapılara ilişkin acil dönüşüm bekleyen projelerin hayata geçmesi gerekiyor. Bu sadece proje yapmakla olmaz. Veya bir maket sunarak olmaz, Maket sunulalı iki seneyi geçti. Maket var icraat yok. Mevcut yerel idarelerin buna ilişkin çok niyeti de yok. Tamamen oy almaya odaklı bir hizmet üretimi anlayışı AK Parti anlayışına uymuyor. Alınan en büyük eleştiri bu noktada. Sırf seçim için algı oluşturmak için asfaltlama dışında son yıllarda kimsenin kalıcı eser ürettiği yok. Tüm belediyeler dahil buna. İlçelerimizin ise pazara ilişkin, mezar düzenlemesine ilişkin, alt yapı, doğalgaz gibi farklı talepleri var. 

Başvurular başladı

Yerel seçimlerde AK Parti’nin aday belirleme kriteri ne olacak?

AK Parti bundan önceki süreçte benzer bir süreci yine yaşayacak. Fakat bu sefer genel merkezimizden algıladığımız şey şu, adaylarımızın daha erken belirleneceği. Kamuoyu araştırmaları devam ediyor şuanda. Kamuoyu araştırmaları şehirler bazında yapılıyor. Biz kendi şehrimize ilişkin özel bir düzenlemenin olacağı kanaatindeyiz. Şehrimize en iyi adayla çıkma hevesi ve niyetindeyiz. Biz yetkin belli bir duruşu olan AK Parti değer ve disiplinine uygun aday adaylarının çıkacağına bunların içerisinde de en liyakatlisinin yerel idarecilerimiz, yani milletvekillerimiz, bizler ve genel merkezimizdeki idareciler vasıtasıyla en iyi adayın halkımızın karşısına çıkacağını halkımızın da evet bu aday diyeceğine inanıyoruz. Başvurularımız pazartesi günü başladı. 

Sizce yerel seçimlerde de ittifak olmalı mı?

İttifak daha önce partimiz için de ittifak içinde olumlu sonuçlar doğurdu. Bundan sonraki süreçte genel başkanların vereceği kararın değerli olduğunu uygulanabilir olduğunu o noktada ister tek başına ister ittifakla seçime girilsin sonuna kadar ona uymaya devam edeceğiz. Genel başkanımızın kararına bağlı kalacağız. 

Eskişehirspor hiç kimsenin arzulamadığı noktada duruyor

Eskişehirspor’un son durumu ile ilgili ne söylemek istersiniz?

Eskişehirspor’a ilişkin bizim açıklamamızdan ziyade sayın başkanın açıklamalarını kıymetli görüyorum. Sayın Başkanın yapılamayanlara ilişkin tarafımıza yöneltilmiş olan hiçbir olumsuzluğu yok. Biz elimizden gelen her şeyi yapmaya gayret ettik. Tüm irtibatları kurmaya gayret ettik. Fakat sonuç böyle gerçekleşti. Hiç kimsenin arzulamadığı bir noktada duruyor. İlerleyen dönemlerde umarım daha iyi sonuçlar alırız. Gençlerimizin maşallahı var. Bu sorun temelde kurumsallaşma ve şirketleşme ilgili bir sorun. Ama Eskişehirspor bizim en önemli değerimiz ve sevdamız. Elimizden gelen her şeyi yapmaya çalıştık.