AK Parti'de belediye başkanı aday adaylıkları başvurularının başlamasıyla partideki gelişmeler hız kazandı. Odunpazarı Belediye Başkanlığına en güçlü aday olarak gösterilen Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan ile bir süredir aday adaylığı üzerine çalışmalar yapan Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca'nın önümüzdeki Pazartesi'ye kadar mevcut görevlerinden istifa edip, aday adaylığı başvurusunda bulunacağı konuşuluyor. Doğan ve Kaynarca'nın yerel seçimler için kendi kulvarlarında yola çıkmasıyla birlikte ilçe başkanlıkları için sürpriz isimlerin adı geçiyor.

DOĞAN'IN YERİNE KARA, KAYNARCA'NIN YERİNE DURMUŞ: Doğan'ın istifasıyla Odunpazarı İlçe Başkanlığı görevine Adem Kara, Tepebaşı için de Orhan Durmuş'un isimleri zikrediliyor. Adem Kara, aynı zamanda Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi görevini yürütürken, Orhan Durmuş da aynı görevi Tepebaşı Belediye Meclisi'nde sürdürüyor. Durmuş, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan'ın yönetiminde Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı, Kara ise Teşkilat Başkanı olarak görev aldı.

SON GÜN PAZARTESİ: AK Parti'de belediye başkanlıkları için müracaatlar 12 Kasım 2018 Pazartesi günü saat 19.00'a kadar devam edecek, il genel ve belediye meclis üyelikleri için 3 Aralık 2018 Pazartesi saat 19.00'a kadar başvurular alınacak. ESKİŞEHİR EKSPRES