Eskişehir’de ciddi bir oy oranına sahip olan Doğu ve Güneydoğu Anadolu’lu seçmenin tercihi bu seçim de nasıl şekillenecek?

Eskişehir’de milletvekili aday adayı olduğumuz dönem bölge seçmeniyle çok yakın diyaloglar kurduk. Bölge illerimizin hemşeri dernek başkanlarıyla sürekli istişare halinde olduk. Birlikte çok güzel çalışmalar yaptık. Bölge seçmenin büyük bir oranı 24 Haziran’da Cumhur ittifakını tercih etti. Her zaman vurguladığım bir husus AK Parti’nin Anadolu kardeşliğinin en güzel yansıması olduğudur. Bu yansımanın Eskişehir’de ki bölge seçmenin üzerine etkisi de çok fazladır. Bizler de bu süreçte seçmenlerle bazı temaslarda bulunduk. Edindiğim izlenim seçmenin yine tercihinin Cumhur ittifakı olacağı yönündedir. Bununla ilgili sizlerin vasıtasıyla da yine bu kitleye seslenmek istiyorum. Cumhur İttifakı'yla inşallah hem Eskişehir’imizi hem bizleri güzel günler bekliyor. Bizlere biz olduğumuz için değer veren AK Parti’nin etrafında yine kenetleneceğiz.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Performans konusunda çok yorum yapmak istemiyorum. Çünkü vatandaş kimin sahada ne kadar performans gösterdiğinin net birşekilde farkında.Burhan Sakkallı başkanımızın adım atmadığı yer,sıkmadığı el kalmadı. Taraflı tarafsız herkesin kabul ettiği bir gerçek Burhan beyin Odunpazarı’nın mimarı olduğudur. Büyükşehirde neler yapacağını görmek için Odunpazarı’nda yaptıklarına bakmamız yeterlidir. Birbirinden güzel projelerle Eskişehir’in çehresini değiştirecek aday Burhan Sakallı’dır. Yılmaz Büyükerşen’in bu seçimde aday değilim demesini beklerdim. Koltuğun bu kadar tatlı olmasının başka izahı yoktur. Önceki günlerde Kazakistan devlet başkanı Nazarbayev 79 yaşında olduğu için görevini sonlandırdığını açıkladı. Gençlerin artık gelmesi gerektiğini vurguladı. Keşke Yılmaz Büyükerşen de böyle bir çekilmeyi gerçekleştirebilseydi. Son döneminde taş üstüne taş koymayan Büyükerşen’e halk dur diyecektir. Eskişehir’de değişim rüzgarı esmeye başlamıştır.

Gençlik çalışmalarınızla hep öncü rol oynadığınız. Genç bir kanaat önderi olan belediye başkanlarınızdan beklentiniz nedir?

Eskişehir genç nüfusu ve 3 üniversitesiyle dünyada model bir ülkedir. Ne yazık ki bu gençliğin önünü açacak hiçbir çalışma yapılmamıştır. Burhan başkana da bizzat ilettiğim ilk yapılması gereken Yunus Emre gibi bir değerin yaşadığı Eskişehir’de içinde kültür kafelerin, kütüphanelerin, resim atölyelerinin, proje merkezlerinin olduğu bir Yunus Emre Kültür ve Sanat Sokağı'nın yapılmasıdır. Böyle bir sokakla gençler dünyada bile örnek alınacak projelere imza atacaktır

Delil Bey son olarak düşüncelerinizi alabilirmiyiz? 

Seçim siyasetin vazgeçilmez unsurudur. Dün olduğu gibi bugün de, yarın da seçimler olacaktır. Ama bizler Eskişehir’de yine komşuyuz, yine birlikte kafelerde oturacağız, yine birbirimizin acı ve mutlu gününde yanyana olacağız. En büyük temennim birlik ve beraberlik içerisinde geçen bir seçimin olmasıdır.