Sektörünüzün sorunlarından bahseder misiniz?

Öncelikle eleman sıkıntısı yaşıyoruz. Şöyle ki, yetiştirmek üzere eleman bulamıyoruz. Bu nedenle yetişmiş personel ileride hiç bulamayabiliriz. Başta eski sanayi olmak üzere yeni sanayi sitelerine belediyelerimiz yeterli ilgi ve özeni göstermiyorlar. Çöp konteynerlerinin az olması birikmelere neden oluyor. İçişleri Bakanlığı’nın yazılı talimatı ile atıl vaziyette bulunan araçların bir an önce toplatılması gerekmekte.

Koronavirüs salgını sonrası sektörünüz nasıl etkilendi?

Şu anda ekonomik sıkıntılar yaşanmakta. Koronavirüs nedeni ile esnafımız ve müşteri arasında tedirginlikler olmakta. Gerekli bütün tedbirleri alarak  mesafeli çalışmaya başlayarak yeni düzene alışmak için büyük çaba gösteriyoruz. İnşallah el birliği ile bu kötü  günleride en kısa zamanda atlatarak özlediğimiz eski günlere kavuşacağız.

Oda olarak kaç üyeniz var üyeleriniz için ne tür çalışmalar yapıyorsunuz?

Odamızın bin 400 üyesi var. Üyelerimiz için bütün resmi kurumlarla aralarında köprü oluyoruz. İşlerini hızlı bir şekilde çözümlüyoruz. Kurtarıcı ve vinç hizmeti veriyoruz. Düğün salonumuzla üyelerimize esnafımıza ve Eskişehir halkına en uygun fiyatlarla mutlu günlerinde destek oluyoruz. Üyelerimize ve sanayi esnaflarimiza yeni sanayi sitelerinde iş yeri yapıyoruz. Ülkemiz içinde yapılan sektörümüz ile ilgili çeşitli fuarlara esnafımızın katılmasını sağlayarak gelişen teknolojiyi ve yenilikleri yerinde görerek uygulamalarına yardımcı oluyoruz. Esnafımız için en önemlisi olan ve son zamanlarda devletimizin desteğiyle bankalardan çekilen destek kredilerinde başvurularına yardımcı olarak en kısa zamanda işlemlerinin yapılmasını sağlıyoruz.

Üyeleriniz talepleri neler oluyor?

Üyelerimizin öncelikli talebi, belediyelerimizden hizmet almayı çok istiyorlar. Eskişehir’de otomotiv ve makina fuarı istiyorlar. Kayıt dışı çalışanların engellenmesini istiyorlar.

Küçük Sanayi çarşısının son durumu ve önerilerinizi açıklar mısınız?

Küçük Sanayi Çarşısı riskli afet bölgesi olduğu için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na geçti. Bu bölge ile ilgili Bakanlık çalışma yapacak. Eskişehir’de yaşıyoruz ve Eskişehir’de ekmeğimizi kazanıyoruz. Esnaflarımız ve Eskişehir halkı için güzel bir çalışma olmasını bekliyoruz. Yeni sanayi siteleri tamamlandıktan sonra hız kazanacağını düşünüyorum. Önceliğimiz üyelerimizin ve esnafımızın  mağdur olmadan bir geçiş olması için çaba göstereceğiz. Eski sanayi araç sayısının artması nedeni ile bu yoğunluğu  kaldıramaz oldu. Yeni sanayide çalışan esnaflarımız ve müşteriler çok memnun. Bir taşınma olması halinde üyelerimiz esnaflarımız ve müşterilerimiz kısa sürede yeni sanayiye alışacaklarına inanıyorum.

Son olarak ne söylemek istersiniz?

Üyelerimize ve esnaflarımıza bu zor günlerde yoğun çabaları ve bu günleri atlatmak için göstermiş oldukları çabalardan dolayı teşekkür ediyorum. Hayırlı işler bol kazançlar diliyorum. Birlik ve beraberlik içinde sağlıklı günlere kavusacağımıza inanıyorum.