Sizi tanımayanlar için kısaca kendinizden bahseder misiniz?

19 senedir serbest avukat olarak görev yapıyorum. Siyasetle de 12 yıldır uğraşıyorum. Değişik zamanlarda il yönetimi, ilçe yönetimi, disiplin kurulu olsun, il seçim işlerinde olsun görevler yaptık. Genel merkezimiz de bu görevi de bize bildirdi bundan sonra Odunpazarı İlçe Başkanı olarak görevimize devam edeceğiz. Evliyim ve iki çocuğum var. Elimizden gelen gayret ve samimiyetle Odunpazarı ilçemiz için ne gerekiyorsa bunu elimizden geldiği kadar yapmaya çalışacağız. Yapma yetkisinde olanları da bilgilendirmek görevimiz.

31 mart seçimlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bu konu çok konuşuldu, gündemde kaldı, biz artık o kısımla uğraşmıyoruz, ilgilenmiyoruz, o kısım bitti. Artık önümüze bakmamız ve Odunpazarı’nın sorunları ile ilgilenmek gerekiyor. Vaad edilenlerin peşine düşüp yapılıp yapılmadıklarını kontrol etmek gerekiyor. Odunpazarı halkının refahı için, esnafların mutluluğu için, muhtarların sorunlarının giderilmesi, STK’ların görüşlerinin dikkate alınması için biz ne gerekiyorsa bunlara gayret göstermemiz lazım. Bunlara ilişkin projeleri desteklememiz lazım, seçim konusu artık kapandı.

Siz de 31 Mart seçimlerinde aday adayı olmuştunuz, Odunpazarı bölgesi için de projeler hazırlamıştınız, 'Keşke ben aday gösterilseydim' dediniz mi?

Sonuçta teşkilatımız kimi aday gösterirse bizim de onun arkasında durup desteklememiz bizim görevimiz. Biz elimizden geldiği kadar bunu yaptık. Bize bir iş düştüğü zaman söyledik ilgili kişilere her zaman arkalarında olduğumuzu. Bu konuda bir problem olmadı, nasip böyleymiş, hayırlısı buymuş diyelim. Bundan sonra ilçe başkanı olarak sürdüreceğiz görevimizi en iyi şekilde.

Odunpazarı İlçe Başkanı olarak neler yapmak istiyorsunuz, projeleriniz var mı?

Projemiz çok, ama şimdi önceliğimiz yeni bir teşkilat oluşturmak burada. Her anlamda herkese hitap eden teşkilat oluşturmak. Herkesin gönlünü kazanmış kişilerle yürümek istiyoruz. Sonuçta biz önceliğimizi buna vereceğiz. Diğer anlamdaki projelerimizi de zamanla göreceksiniz. Basınla da çok sık görüşeceğiz.

AK Parti teşkilatı ile ilgili bir uyumsuzluktan bahsediliyor, siz bu uyumsuzluğu hissettiniz mi?

Şu anda bir mevcut yönetim yok boşaldığı için. Biz kendimiz yeniden oluşturacağımız için biz uyumlu olan insanları tabi bu görevi vereceğiz. Bir kere gönüllü olması lazım, hevesi olması lazım. siyaset yapmayı Odunpazarı halkının mutluluğu için seviyor olması lazım. Bu iş gönül işi. Bu düşüncede olan insanları bir araya getirme gayreti içerisindeyiz. İnsanları davet ediyor ve fikirlerini alıyor siyasete kazandırmaya çalışıyoruz. Şu anda bir yönetim kurulu oluşturma çabası içerisindeyiz. Samimi insanlarla çalışmak istiyoruz. Cumhurbaşkanımızın söylediği bir şey var, halka tepeden bakan insanlar olduğunuz zaman gönüllere girmediğiniz zaman istediğiniz kadar siyaset yapın bu yürümüyor yürümez de.

Sizce Odunpazarı bölgesinin en önemli sorunu ne?

Odunpazarı bölgesi özellikle akşam saatleri çok hareketli bir bölge, ancak aracımızı park edecek yer bulamıyoruz. Trafik cezası yiyen vatandaşlar var, o konuda bir düzenleme eksikliği var. Esnaflar da çok rahat değil gibi. Onlarla ilgili de bir proje yapılması gerekiyor. Trafik zaten Eskişehir’in genel bir sorunu. Ancak çözülmeyecek bir sorun değil, biraz üstüne düşülürse düzelebilir. Havalar ısındığı için parklarda daha fazla bakım yapılmalı. Parklar herkese açık bir alan biraz daha özen gösterilmeli.

Son olarak Eskişehirlilere ne söylemek istersiniz?

Biz Odunpazarında siyasi çekişmeler, sivil toplum kuruluşlarının beklentileri, muhtarlarımızın beklentileri, diğer sorunlar ile ilgili birlikte hareket edebilmeyi öğrenebilmeliyiz. Ama maalesef bu biraz eksik bu kültür tam oluşmadı. Sırf muhalefet etmek adına çok zararlar verilebilir bazen. Bunlara gerek yok oturur konuşulur değerlendirilir. Şunu açık bir şekilde söyleyeyim, bundan sonra her mahalleden muhtardan sivil toplum kuruluşundan gelen her türlü sorunu ben aktaracağım, bununla ilgili tandevu da isterim. Çözüm olur diye düşünüyorum birlikte yönetme kültürü oluşması lazım. Biz bu konuda gerekli desteği vermeye hazırız. Bence Eskişehir’ de Odunpazarı’nda bunu yaşatmak lazım. Düşünceler birbirinden değerli farklı olabiliyor. En iyi şekilde hizmet edebilecek düşünceleri ortaya çıkarmak önemliyse bir istişare kültürü artık oluşmalı.