Eskişehir Sağlık-Sen seçim tarihinin geriye çekilmesindeki sebep nedir?

Sağlık-Sen seçim tarihimiz şu anda 1 Temmuz 2018 olarak genel merkezimizden yetki aldık. Seçimlerimiz normalde Kasım ayındaydı. Ancak kadınlar günüyle beraber Mart ayında erkenden sahaya çıkıp sadece kadınım diyerek sokaklara çıkan bir adaydan dolayı, konunun sağlığın dışına kaydığı ve sendikamız yıpratılmaya çalışıldığı ve malum aday tarafından genel başkanımıza varan açıklamalar yapılması nedeniyle erken bir tarihe çektik. Sosyal medyada diğer adayın sağlıkla ilgili bir tek açıklama yapmaması ve sendikayı küçültücü açıklamalar yapması da etken oldu. Oda yıpranmasın diye seçim tarihimiz geriye almış bulunmaktayız. 

Delege başvuruları 14 Mayıs’da başladı, bir takım sorunlar yaşandı, başvurulardaki sorunun sebebi neydi?

Genel merkezimizle yaptığımız istişareler sonucunda gelen yetkimizle beraber Eskişehir Devlet Hastanesi, Yunusemre Devlet Hastanesi, Diş Hastanesi, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü başta olmak üzere 12 ilçe hastanesi ile beraber bütün sağlık kuruluşlarında en az dört kişinin imzaladı kamera görüntülerinin alındığı ortamda bütün Eskişehir’de seçim ilanına çıktık ve delege başvurularını başlattık. 15 Mayıs Saat:14:00’de delege toplamakta zorlanan bütün delegelerini sendikanın önünde toplayıp saat dörde kadar hiçbir başvuru yapmayan Safiye Eroğlu saat dörtten sonra 30-40 kişilik bir gurupla geldi. Tek tek kimlik kontrollerinin yapılması gerekiyor bu insanların. Delege başvurusundan sonra kendisi sendikada şov yapmak için polisi arayıp sanki burada bir kaos varmış gibi göstermek için polisleri çağırdılar. Safiye hanımın getirdiği herkesi saat beşi geçmesine rağmen delege başvurularını yaptık. Ayın 16’sında Safiye Hanım tekrar sendikaya geldiğinde hiçbir olay yokken yine polisleri aradı ve başvurularımız alınmıyor dedi. Polislerimiz onayın nasıl olduğuna birebir gördüler. Safiye Hanımla ilgili tek sıkıntı mevcut dilekçeleri yanlış doldurmalarıdır. Safiye Hanımın dilekçesi elimizde. Dün dilekçesini almadığımızı söylemişti ve verdiği dilekçe tüzük gereği aykırıdır. Safiye hanımın yanında olan insanlara dilekçelerinin yanlış doldurulduğunu düzeltmeleri gerektiğini bizzat biz söyledik. Ve birçok kişiyi notere götürdüler. Giden arkadaşlar başvurularda sıkıntı olmadığını gördüler. Dilekçe kanununa aykırı dilekçe verenler oldu. Sendikamızda bayram havasında geçmesi gereken bir seçimi Safiye Hanım bilinçli bir şekilde engellemeye çalışıyor. 10 yıllık idareci doldurduğu dilekçeden haberi yok, vermiş olduğu dilekçe geçersiz bir dilekçe” 

Bundan sonra süreç nasıl ilerleyecek?

Delege başvuruları tarafımızdan memnuniyet oranını gösteriyor. Bundan sonra delege başvuruları 16.05.2018 tarihi itibari ile sonlandı. Üç gün askı süresi ile beraber delege başvuru süresi vardı, biz bu ilanları astık. İnşallah delege seçimlerimiz başlayacak. Mevcut delege adayları içerisinden delegeler seçilecek ve 1 Temmuz’da da seçimimizi yapacağız. Bu şekilde süreç tamamlanmış olacak.

Kaç üyeniz var, delege başvuru sayısı nasıldı?

Şu an itibari ile Osmangazi Üniversitesi’ni ikinci şube olarak ayırdık. Şu anda Eskişehir Sağlık-Sen ailesi olarak dört bin üyemiz var. 550 üyemizi Osmangazi Üniversitesi iki nolu şubeye devrettik. Yaklaşık ben bin kişilik bir ailenin mensubuyuz. Ve şu an dün itibari ile 300’e yakın delege başvurusu gerçekleşti. Beklediğimizin üzerinde bire rakamla karşı karşıyayız. Bütün sağlık çalışanlarımıza gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyoruz. Ama karşı tarafın yanında yer almak için belli bir saatte dilekçe başvurusunu vermeyip Saat dörtte toplu halde gelip burada olay çıkartanları da kınıyorum. Sağlık-Sen ailesi yirmi gün önce Eskişehir’e atanmış insanların delege yapılmaya çalışıldığını gördü. Sağlık-Sen kimsenin basamağı değildir. Biz sükunetimizi koruyacağız. Türkiye’nin en iyi sendikasıyız. Sendikalarda istifalar varken biz Türkiye’de üye artırımında birinci olmuş bir sendikayız. Bizim duruşumuz net. Sosyal medya üzerinden seçim kazanılacağını sananlar sandıklar açıldığında her şeyi görecekler. Biz bunlara geçit vermeyeceğiz. Güçlü bir Sağlık-Sen yönetimi var, daha güçlü bir yönetimle biz bu göreve yeniden talibiz.