Kısaca kendinizden bahseder misiniz?

1987 Konya doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi Eskişehir’de, üniversite eğitimimi Kütahya’da tamamladım. 10 yıldır da Eskişehir çalışmaktayım. Odunpazarı Belediye Başkan adayı olarak çalışmalarım devam ediyor.

Aday olmaya nasıl karar verdiniz?

Adaylık sürecimde ben böyle bir irade ortaya koymadım. İl ve ilçe yöneticileri böyle uygun gördüler. Sonra aday olmaya karar verdim ve çalışmalarım başladı.

Odunpazarı Belediye Başkanı olduğunuzda neler yapmak istiyorsunuz?

Uzun süre imar problemi yaşanan mahallelerimiz var. Gündoğdu’nun örneğin uzun süren bir problemi var. Riskli alan ve bölgeyle ilgili çalışmalar artık başlamalı. Küçük Sanayi artık mevcut alandan kalkmalı. Bizim kuracağımız Halk Meclisleri var. Şu anda Kazım Beyin mahalle meclisleri var ancak onlarla aynı değil. Biz bizzat başkan ve yönetim halkın önüne çıkacak mahalleler bu şekilde gezilecek. Biz Odunpazarı’nı ortak bir akılla yönetmeye talibiz. Bisiklet yolları, çevre düzenlemesi gibi projelere dikkat edeceğiz. Projelerimiz insanlar, hayvanlar ve çevre ile ilgili olacak. Hayvanlarla ilgili örneğin 24 saatlik veterinerlik hizmetimiz olacak. Çünkü gece bir kaza oluyor hayvan sabaha kadar o acıyı çekiyor. Hayvanların tedavileri ücretsiz olacak. Doğayla ilgili ise daha yeşil bir Odunpazarı planlıyoruz. Bunu yaparken de insanları da bu projenin içine çekeceğiz. Yeni evlenenlerin adına iki tane ağaç dikeceğiz ve bölgeyi bu kişilere söyleyeceğiz. Amacımız çalışmalarımızın benimsenmesi. Hobi Bahçesi projelerimiz var. Hobi Bahçelerini biraz daha genişletmek istiyoruz. İnsanlar toprakla iç içe olmak istiyor. Gençlikle ilgili projelerimiz var. Gençliğe sahip çıkmak gerekiyor. Dil ve meslek edindirme kursları açacağız ve konferanslar düzenleyeceğiz. Gençlerin yeni bir dünya vizyonu açabilmeleri için çalışacağız. İlme bilme emek vermiş insanlarımız konferans verecek. Kırsalda sıkıntılar var. Odunpazarı’nın köyleri ile de ilgileneceğiz. Köylerde nüfus azalıyor. Nüfusun azalmasını önlemeye çalışacağız. Önce kadınları ikna ederek bunu başaracağız. Kırsal hayat nasıl düzenlenirse mutlu olur kadınlar, doğalgaz, çocukları için sosyal alanlar, bunun gibi çalışmalarla insanların orada yaşamaları sağlanabilir. Çok iyi tespit etmek lazım. Sadece ekonomik değil, sosyal boyutuyla ele alınmalı. 

Odunpazarı’nın en önemli sorunu nedir sizce?

Odunpazarı dengeli büyümüyor. Bölgede yaşayan herkes aynı hizmeti almıyor. Küçük Sanayi hala orda o kötü görüntüde duruyor çalışma yapılmıyor. Gündoğdu riskli alan hala çalışma yapılmıyor. Her yere eşit hizmet gitmiyor. Merkezin alımlı hali kenar mahallelerde yok. 

Kararsız seçmene ne söylemek istersiniz?

Kararsız seçmen eğer hiç oy vermeme eğiliminde olacaksa bu hata olur. Muhakkak oy vermeliler. Bu seçimler çok önemli. Bu seçim yerel seçim olmaktan çıkarıldı. Daha farklı boyutlara gidiyor. Kararsız seçmen Saadet Partisi’ni tercih edebilir. Saadet Partisi göreve gelirse adaletli olur, israf etmez, yolsuzluğa geçit vermez, devletin imkanlarını faize kurban etmez. Saadet Partisi insan merkezli siyaset yapar. Saadet Partisi bu yüzden tercih edilmeli. Bir kişi bile olsa sorun yaşayan birini dikkate alır. 

Seçmen ziyaretleriniz nasıl geçiyor, talepleri ne oluyor?

Vatandaşın gündeminde ekonomi var. Onlar çok daha farklı şeyler istiyorlar. Vatandaşın gündeminden yerel seçim çıkmış durumda. Emin olun bir şey isteyen kişi sayısı yerel olarak yoktu. Kapılarını çalıyorum, ekonomi ve işsizlik diyorlar. Ama tabi Odunpazarı’nın da sorunları ortada. Amerika’yı yeniden keşfetmenin anlamı yok. Kazım Beyin Volkan Beyin bizim diğer adayların projelerine bakın. Hemen hemen aynı projeler. Hepsinde kapalı Pazar, kırsal çalışma, kreş görürsüznüz, kadınlar için sosyal kültürel çalışmalar görürsünüz, gençlik projeleri görürsünüz. Sorunlar ortak bunu adaylar da halk da çok iyi biliyor. Bu sorunları kim nasıl çözer yöntemi çok önemli. Bu faaliyetler yapılırken israf edilecek mi, yolsuzluk yapılacak mı, gerçekten zamanında yapılacak mı bunlar çok önemli. 

Size oy verecek seçmene ne söylemek istersiniz?

Dört ilkemizden dolayı bize oy vermelerini istiyoruz. Adaletli, israf etmeyen, yolsuzluk etmeyiz, belediyenin imkanlarını faize kurban etmeyiz. Seçimlere giderken her türlü algı yönetiminden uzak dursunlar. Bugün TV’de çok bilgi kirliliği var. Bu zamana kadar olmadığı kadar bilgi kirliliği, yalan ve iftira var. Bunlara inanmasınlar seçmenimiz. Ben Eskişehir halkına güveniyorum. 

Vatandaşların siyasilere güveni nasıl sizce?

Bize karşı bir tepkileri yok. Ama genel anlamda siyaset konularına güvenleri azalmış durumda. Nasıl azalmasın. Şu anki siyasi ortamı görüp de hoşlanan biri var mı? Şu anki siyasi ortam çok olumsuz. Karalama, iftira, yalan, hakaret, nezaket yok, proje yok. Değişik bir şey. Bu kadar gerçeklere aykırı şeyler konuşulabilir mi? Milletimiz de bundan hiç memnun değil. 

Son olarak ne söylemek istersiniz?

31 Mart seçimleri herkese hayırlı olsun. Saadet Partisi’ni tercih etmeleri halinde partimiz insan merkezli projelerini ortaya koyar. Mutluluğu huzur ve refahı Odunpazarı’na getirir.