DEVA Partisi İl Başkanı İsmail Haşim Ateş, partilerinin kuruluş amaçları, üye kayıtları, gelecek seçimlerle ilgili görüşlerini paylaştı. Ateş, Eskişehir’in yatırım almadığını belirterek, “Eskişehir yeteri kadar Ankara’dan, merkezi otoriteden, pay almadığını her platformda ve her daim dile getirmeye çalışıyorum. Çevre illere yapılan devasa yatırımlardan Eskişehir hiç nasibini almıyor. 2021 yılı ülkemizde çok ağır bir ekonomik buhranla geçiyor” dedi. 

Partinizin kuruluş amacını bir de sizden dinleyebilir miyiz?

Partilerinin kuruluş amacını anlatan Ateş, “Partimiz temel hakları ihlal edilmiş, özgürlükleri kısıtlanmış, korku siyasetiyle kutuplaşmış Türkiye’nin ve Türk milletinin ortak dertlerine deva olmak, sorumluluk almak ve hep beraber Türkiye için demokrasi ve atılım zamanı demek için kuruldu” diye konuştu. Eskişehir’in çözülemeyecek hiçbir sorunu olmadığına vurgu yapan Ateş, “Eskişehir ile ilgili çözülemeyecek hiçbir sorun yoktur. Yaşadığım, çalıştığım, çocuklarımı büyüttüğüm bu şehir ile ilgili memnuniyet ifadelerinden başka söyleyeceğim bir şey olamaz. Eskişehir bir sevdadır öyle kalacaktır” dedi. 

Eskişehir’de sınavımız olacak…

Önümüzdeki seçimlerde hedeflerini de aktaran Ateş, “DEVA Partisi olarak yapılacak ilk genel seçimler bizim Eskişehir’de sınavımız olacaktır. Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan milletimizin gönlüne nasıl girdiyse biz de Eskişehir’de halkımızın teveccühünü kazanmaya çalışacağız. Parlamentoda Eskişehir’i temsil eden DEVA Partili arkadaşlarımız mutlaka olmalıdır” dedi. 

“Teşkilat çalışmalarımız devam ediyor”

Eskişehir’in yeteri kadar yatırım almadığına vurgu yapan Ateş, “Eskişehir yeteri kadar Ankara’dan, merkezi otoriteden, pay almadığını her platformda ve her daim dile getirmeye çalışıyorum. Ama durum hala böyle ise bunda siyasilerimizin de büyük eksikliği vardır diye düşünüyorum” şeklinde konuştu. Parti üye kayıtları ile ilgili de bilgi veren Ateş, “Parti üye kayıtlarımız devam ediyor. Pandemi süreci elbette bu durumu olumsuz etkiliyor. Ama şartlar el verdiği ölçüde üye profilimizi genişletmeye çalışıyoruz. Bir taraftan da kırsal ilçelerde teşkilat çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Yatırımlardan Eskişehir nasibini almıyor    

Eskişehir’e gelmeyen yatırımlar olduğunu, bunun yanı sıra Eskişehir’den başka illere götürülen yatırımlar olduğunu dile getiren Ateş, bunlara örnek olarak TÜLOMSAŞ’ı gösterdi ve, “TÜLOMSAŞ Genel Müdürlüğü yıllarca Eskişehir’de idi. Şimdi Bölge Müdürlüğü’ne dönüştü. Buna karşılık çevre illere yapılan, Gemlik-Bursa Yerli Otomobil Fabrikaları gibi, devasa yatırımlardan Eskişehir hiç nasibini almıyor. 2021 yılı ülkemizde çok ağır bir ekonomik buhranla geçiyor. Ezilen esnafımız ve işsiz kalan milyonlarca vatandaşımızın derdine deva olmak yerine kendi yandaşlarının bekasını önceleyen bu yönetimi önce Hakka sonra da sizin aracılığınız ile halka şikayet ediyorum” diye konuştu.