Eskişehir Teknik Üniversitesi'nin ilk rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Eskişehir Ekspres'e özel açıklamalarda bulundu. 

Yeni kurulan bir üniversiteye Rektör oldunuz, zor mu?

Hem yeni kurulan bir üniversiteyiz hem de eski ve köklü bir üniversitenin devamıyız. Halen üniversitemizin 13 bin öğrencisi, 700’ye de yakın öğretim kadrosu var. Üniversitemiz güçlü insan kaynağının yanısıra  güçlü bir alt yapıya da sahip. Bunu sürdürebilir kılmak, mevcudu devam ettirmek ve daha da önemlisi daha ileriye taşıyabilmek bizim için çok önemli. Hali hazırda idari yapılanmamızı ve mevzuatımızı tamamlamaya ve süreçlerimizi tanımlamaya çalıştığımız bir geçiş dönemi yaşıyoruz. Geçiş döneminin güçlüklerini elbette hissediyoruz ama bunu kısa bir süre içinde aşmış olacağız.

Şu anda koordine sağlanmış durumda mı?

Kuşkusuz bütün görevler büyük bir sorumluluk getiriyor ve hakkıyla yerine getirebilmek için  özveri gerektiriyor. Üniversitemiz bizlere emanet edilmiş olan çok büyük ve önemli bir kurum. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından bu kurumun rektörlüğünün güvenilerek şahsıma verilmiş olması benim açımdan son derece  önemli ve kıymetli. O yüzden göreve geldiğimiz günden itibaren ekip olarak elimizden gelen en iyi katkıyı sunmaya ve Kurumumuzu aldığımız yerden çok daha iyi bir konuma taşıyabilmek için çalışıyoruz.

Üniversite denildiğinde, ilk akla gelen diğer kurumlarla iletişim, sizin de bu tür çalışmalarınız olacak mı?

Hiç kuşkusuz. Bu kentte bizim dışımızda iki devlet üniversitesi daha var. Şu anda teknik üniversite olarak biz de şu anda üçüncü üniversite olarak bu kente ve ülkemize hizmet etmeye hazırız. Bunu yaparken de hiç kuşkusuz işbirlikleri içerisinde olacağız. Devir teslim töreni sırasındaki konuşmamda da vurguladığım en önemli husus buydu. Hem kurum içinde hem de diğer tüm paydaşlarımızla iletişim ve etkileşim içinde olabilmeyi istiyoruz. Tüm kurum ve kuruluşlarla, sektörle ve diğer üniversitelerle olan işbirliklerimiz ve güç birliğimizin  katma değeri çok daha yüksek projeler üretmemizi  sağlayacağına inanıyoruz.   

Önümüzdeki günlerde ESTÜ’nün adını daha çok duyacağız diyebilir miyiz?

Her ne kadar Anadolu Üniversitesinden devredilen mevcut birimlerimizle faaliyetlerimize devam ediyor olsak da Eskişehir Teknik Üniversitesi olarak farklı kurum kimliğimizle daha farklı neler yapabileceğimizi ve  hangi yönlerde fark yaratabileceğimizi yakın zamanda görüyor olacaksınız. Basınla henüz bir araya gelemedik; Kente, bölgeye ve ülkeye katabileceklerimizi ve nasıl bir süreç izlediğimizi yakında sizlerle de paylaşacağız. ÖZEL NEVİN BULUT ATAK