ÖZEL NEVİN BULUT ATAK | ESKİŞEHİR EKSPRES

Adaylığının açıklanmasının ardından ilk kez Eskişehir Ekspres’e konuşan MHP birinci sıra Milletvekili adayı Metin Nurullah Sazak, projeleri, gençlere tavsiyeleri, vatandaşların taleplerini anlattı.

Benim için şeref olacak

Adaylık süreciniz nasıl başladı, 24 Haziran seçimleri için aday olmaya nasıl karar verdiniz?

1999 yılından beri aday adayıyım. En son 2015’de Eskişehir ikinci sıra vekil adayı olmuştum. 50 yıldır bu davanın içerisindeyim, ülkücü hareketin içerisinde bulundum. Bu kez birinci sıradan aday oldum. Bu dönem birinci sıra adayı olarak gösterildim. Her aday adaylığı dönemimde böyle bir şey bekliyordum. Böyle olması benim için normaldi ve memnun oldum tabi. Bize bu görevi vermeleri onur verici bu hizmeti taşıyabilirsek ne mutlu. İnşallah Eskişehir’imize faydalı olabilirsek bu benim için bir şeref olacak. 

Ne gerekiyorsa onu yapacağız

Milletvekili olmanız durumunuzda Eskişehir için ilk olarak ne yapmak istersiniz?

Eskişehir’imizi muhakkak sanayi ve ticaret olarak kalkındırmamız gerekiyor. Refah seviyesini artırmamız gerekiyor. Eskişehir bir teknokent. Talebelerimiz çok fazla. Üniversitelerimizi artırmamız gerekiyor, hiçbir çocuğun dışarı kalmaması gerekiyor. Üniversitelerin bu nedenle çoğalma durumu var. Biz de bunun için elimizden geleni yapacağız. Memleketimiz için şehrimiz için ne gerekiyorsa onu yapacağız. 

Sanayi geliştirilmeli

Sizce Eskişehir’in en önemli sorunu nedir?

Eskişehir’in sanayisi ile bir takım çalışmalar yapılmalı. Örneğin TÜLOMSAŞ hızlı tren projesinin şehrimize getirilmesi gerekiyor. Kalkınma çalışmaları, iş sahalarının açılması açısından önemli. Üniversitelerin artırılması gerekiyor. Esnafımız, sanayicimiz, tüccarın istekleri var. Bu konularda istişare edilmesi gerekiyor.

Vatandaş refah istiyor

Seçim sürecinde çok sayıda vatandaşla bir araya geliyorsunuz, talepleri ne yönde?

Vatandaşlar artık siyaseten bıkmış vaziyetteler. Yeni sistemi de aslında pek kavramış değiller. Kavramış değil derken ilgilenmeyenler var. Vatandaş kalkınmak istiyor, refah istiyor. Çiftçi destek, esnaf destek istiyor. Esnaf AVM’lere karşı desteklenmek istiyor. Tüm bu talepler için önümüze yetki geldikten sonra işbirliği ile yapacağız. 

Üniversiteler çoğalmalı

Eskişehir’e kurulan üçüncü üniversite ile ilgili, destekleyen de var karşı çıkan da, bu konuda sizin düşünceleriniz nelerdir?

Üçüncü değil, dördüncü beşinci üniversite olması gerekir ki, 18 yaşına giren çocuklarımız üniversite kapısından dönmemeliler, sokağa atılmamalılar. Gençlerin mezun olmaları ve ülkemize katkıda bulunmaları gerekir. Aksi taktirde dışarıda farklı alanlarda heba olup gitmekteler. Üniversiteleri çoğaltıp, üniversite okuyacak çocuklarımıza fırsat yaratmamız gerekir. 

Gençliğin teminatı bir partiyiz

Genç seçmenlere tavsiyeleriniz nelerdir?

Gençliğin geleceğin teminatı bir partiyiz biz, her şeyden önce kendilerinden bizi desteklemelerini bekliyorum. Ülkemizin var olması gençlerimizin var olması ile mümkündür. Onların daha iyi eğitim almaları için çalışacağız. Bu şekilde kararlar alacağız ve kararlarımızı uygulatmaya çalışacağız. 

İktidarın cazibesini istiyorlar

Cumhur İttifakına karşı Millet İttifakı, vatandaşlara bu iki gurubu nasıl tanımlarsınız?

Cumhur İttifakı ülkenin beka sorunu olduğu için bir araya gelmiş partilerden oluşuyor. Biri zaten yıllardır iktidarda olan bir parti diğeri de, Türkiye’nin teminatı olan, her dönem ülke için gerek görüldüğünde hareket eden, kılavuz bir parti olan MHP. Bu gün de son dönemdeki sıkıntılı günlerde bu durumdan kurtulmamız için Cumhur İttifakı kuruldu. Deneyimli olan iktidarın genel başkanını destekleyerek bu sıkıntılı günlerden desteklenerek kurtulmayı istiyoruz. Bir de Millet İttifakı var tabi. iktidarın cazibeleri var biliyorsunuz. İktidara gelmeyi o cazibeleri için istiyorlar, ülkenin bekası ve gelecekte ne olacağını çok fazla dikkate almıyorlar. Sadece ben geleyim benim ekibim gelsin bu ülkeyi biz deneyelim… Bizim deneyecek zamanımız yok. Şu ortamda yeni birini deneyecek ve yanılacak imkanımız yok, kayıplarımız olur. Bizi gerilere götürür, telafisi zor dönemlere girebiliriz. Onun için denenmişi destekleyerek biz Cumhur İttifakında bulunuyoruz. 

Dolar maksatlı şekilde yükseltiliyor

Türkiye ekonomisi en çok konuşulan konu, siz ülkemiz ekonomisini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Doların yükselmesi krizle alakalı değil. Doların sahipleri Türkiye’de egemen olmak için Dolar’ı maksatlı bir şekilde yükseltiyorlar. Normalde Merkez Bankası buna müdahale ediyor. Fakat düşmüyor. Bu piyasa ile alakalı olmayan ekonomik bir savaşın belirtileri, izleri. Türkiye’yi dize getirmek, borçlandırmak ve istedikleri şekilde yönetmek niyetindeler. Cumhur İttifakı borçlanmayı kabul etmiyor. Kendi imkanlarımızla yol almayı hedefliyor. Bu ülkemiz için çok önemli. Yeniden köleliğe, eski düzene dönmemek, kendi kararımızı kendimiz vererek, öz kaynaklarımızla kalkınan bir ülke olabilmek için bir araya gelip sonuca gitmek istiyoruz. 

İlk turda Cumhurbaşkanı seçilir

Yerel ve genel seçim tahmininiz nedir?

Şu anda bir belirsizlik var, partilerin oy durumları net değil. Fakat milletimiz iyi düşündüğü takdirde Cumhur İttifakı farklı bir şekilde kazanacaktır. İlk turda Cumhurbaşkanı seçilir, MHP de büyük bir çoğunlukla meclise girer düşüncesindeyim. 

Biz CHP değiliz

Bu seçim farklı bir seçim diye düşünerek, kime oy vereceği konusunda kararsız seçmen için ne söylemek istersiniz?

Oylarını verirken memleketin var olması için çocukları ve torunlarının özgür bir şekilde yaşayabileceği, refah ve huzur içerisinde olabileceği bir ittifakı desteklemeleri gerekir. Biz ülkücüler kendini kabul ettirmiş her dönem yönü belli bir partiyiz. Marka bir partiyiz. Bugün kurulan yeni bir parti değiliz. Geçmişten beri gelen fakat değişmeyen bu milletin partisiyiz. Biz CHP değiliz, CHP Atatürk’ün partisidir, bugün Atatürk’ün dışında bir parti haline gelmiştir. İYİ Parti yeni kuruldu ne olduğu ne yapacağı belli değil. Ülke var oldukça, Türkiye var oldukça, Türk var oldukça MHP olacak. Bu memleket için hizmete her zaman hazırız.

Eskişehir Ekspres takipçilerine son olarak ne söylemek istersiniz?

Eskişehir gençlerin bol olduğu bir şehir. Sanayimiz de var. Ama biz dört sıfırı yakalamak istiyoruz. Artık yapay zeka ve robotlarla uğraşılan bir zamanda biz de bu teknolojiyi yakalamak için bilim adamlarımız sanayicimizin desteğiyle gençlerimizin yönlendirilmesini istiyoruz. Çiftçilerimizi desteklemek istiyoruz. Çiftçimizin sorunlarının giderilmesi için elimizden geleni yapacağız. Türkiye’nin gelişimi tarımla başlayacak sanayi ile devam edecektir. Kendi işimizi kendimiz gören Türkiye’yi oluşturmak için gayret göstereceğiz.