Eskişehir'de kent merkezinde bulunan İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulu için Milli Eğitim Bakanlığı güçlendirme kararı aldı. Eskişehir Ekspres'in edindiği bilgilere göre 21 Eylül'de yüz yüze eğitimin başlaması durumunda, okulda eğitim gören öğrenciler çevrede en yakın diğer okullara yönlendirilecek. Veliler henüz resmi bir açıklama yapılmaması ve yaşanacak yoğunluk nedeniyle endişeli. 16 derslik, 49 öğretmen ve 905 öğrencinin bulunduğu okulda öğrenci ve veliler için nasıl bir düzenleme yapılacağı merak ediliyor.

Eskişehir Ekspres'in gündeme getirdiği gelişmeyle ilgili Eskişehir'deki eğitim sendikalarının başkanlarından görüşler geldi.

"Plansız, programsız, zamansız..."

Eğitim-İş Eskişehir Şube Başkanı Hüseyin Yurtman, "İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulu binasında güçlendirme çalışması nedeniyle okulun yeni eğitim öğretim yılında açılmama  ve öğrencilerin çevre okullara dağıtılması kararı , yüzyüze eğitimin başlamasına sayılı günler kala alınması öğrenci velileri ve okulda görev yapan eğitim çalışanlarını haklı olarak endişelendirmektedir. İçinde bulunduğumuz pandemi koşullarında fiziki koşulların yetersizliği ve sosyal mesafenin korunması sıkıntısı yaşanırken milli eğitimin bu kararı böyle bir tarihte vermesini doğru bulmuyorum. Öğrencilerimiz ve eğitim emekçilerimizin güvenliği için tabi ki bina güçlendirmesi önemli ve gereklidir ancak milli eğitimin yaptığı açıklamaya göre üç, dört ay sürecek olan bu iş okulların kapalı olduğu beş aydan bu yana yapılamazmıydı. Bu plansız, programsız zamansız yapılan uygulamadan öğrenciler, velilerimiz ve eğitim emekçilerimizin olumsuz etkileneceği endişesini taşıyorum. Konunun takipçisi olacağız" dedi.

"Kalabalık sınıflar ve hijyen..."

Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan ise "Kamusal eğitimin bitirilmesinin en somut örneği okul binalarımızın yapımlarında ve öğrencilerin bu süreçteki eğitim hayatlarının etkilenmesinde ortaya çıkmaktadır. Eğitime yeterince bütçe ayrılmamaktadır. Pandemi bize gerçekliğimizi bir kez daha hatırlattı. Kalabalık sınıflar ve hijyen. Veliler ve hepimize düşen sorumluluk kamusal eğitm mücadelesidir" diye konuştu.