Mahalle sakinleri semt pazarının yetersiz olduğunu belirterek, “Emek Mahallesi’nin bir ucundan şu an pazarın olduğu alana gelmek çok zor. Aracı olmayanlar bu konuda daha fazla zorluk çekiyor ancak aracı olanlar da zor durumda. Çünkü pazarın kurulduğu günler bölgede inanılmaz  bir trafik yoğunluğu yaşanıyor. Araçlarımızı pazara yakın bir yere bırakmak mümkün olmuyor. Ellerimizde eşyalarla evlerimize ulaşmak gerçekten çok zor oluyor. Bu kadar büyük bir mahallede sadece Salı günleri değil, en azından haftada bir gün daha farklı bir noktaya pazar kurulmasını istiyoruz. Pazar, okul, hastane gibi ihtiyaçlar insanların daha kolay ulaşabileceği yerlerde olmalı. Sonuçta herkesin kendine ait bir aracı yok. Mahallede yaşayan bazı insanların bırakın aracı, toplu taşıma kullanacak imkanları bile yok. Bu insanlar pazardan aldıkları eşyaları kilometrelerce ellerinde taşımak zorunda kalıyor. Konu ile ilgili yetkililerden çalışma bekliyoruz” diye konuştular. 

Muhtar Sibel Akıl: Pazar kurulması için gerekli başvuruları yapıyoruz

Emek Mahallesi Muhtarı Sibel Akıl “Emek Mahallesi’nin evet 50 bin nüfusu var. Çok büyük bir mahalle. Ölçe ve Küme Evleri’nin bulunduğu bir bölgemiz var. Bu bölge Emek Mahallesi’nin merkezinden çok uzağında kalıyor ve oradan pazara bir ulaşım sorunu yaşanıyor. Bu nedenle pazar sıkıntısı yaşıyorlar. Belediyeler o tarafa araç tahsis ettiler ancak çok yoğunluk oluyor. Bu nedenle o bölgeye pazar düşünüyoruz. Yine aynı şekilde Erenköy ile Emek Mahallesi’ni bağlayan Arabacılar Caddesinin olduğu bölgeye yakın bir yerde küçük bir pazar istiyoruz” diye konuştu. 

"Girişimlerimiz devam ediyor": Akıl, “Vatandaşlar pazar istiyor ancak kimse kendi sokağına istemiyor. Çöp, koku, ses sorunu oluyor. Ve bunun sonucunda belediye büyük bir pazar yeri yaptı Emek Mahallesi’ne.  Şimdi bizim Ölçe için bir girişimimiz olacak. Gerekli yerlerle girişimlerimize başladık, dilekçelerimizi sunacağız bu hafta. Hiç değilse haftada bir gün buraya pazar kurulsun. Çok fazla kalabalık olsun da istemiyoruz, ama yeter ki olsun. Yine Emek Mahallesi’nin Ertaş Caddesi girişine de küçük bir pazar yeri haftada bir gün kurulabilir” dedi. 

"Talebimizin yakın zamanda yapılacağına inanıyoruz": Muhtar Sibel Akıl ayrıca, “Ben zaten mahallemin sorunlarını bilerek çıkmıştım bu yola ve mahallemin eksiklerini ve ihtiyaçlarını gerekli kurum ve kuruluşlara yazılı olarak taleplerimizi bildiriyoruz. İlgili kurumlarla diyaloğumuz güzel bir şekilde devam ediyor. Taleplerimizin zamanı geldiğinde yapılacağına inanıyoruz” diye konuştu. 

Kaynak: Eskişehir Ekspres