ÖZEL NEVİN BULUT ATAK | ESKİŞEHİR EKSPRES

22-23 Ocak Türkiye Atletizm Federasyonu 14 yaş altı kapalı salon atletizm yarışlarında Tepebaşı Akademi sporcuları 6 altın, 3 gümüş, 3 bronz madalya ile döndü. Tepebaşı Akademi Derneği Kurucu Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca, elde edilen başarı ile ilgili “Tepebaşı Akademi’nin adını çok yakın zamanda ulusalda fazlaca duyacak ve Avrupa’da da isimlerini duyurmaya başlayacağız, Eskişehir bizi izlemeye devam etsin” dedi. 

"Gençlerimiz için çabaladık"

Tepebaşı Akademi’nin çalışmaları hakkında bilgi veren Kaynarca, “Biz ulusal bazda başarılar kazanmak için bu yola çıkmamıştık. Ama şuna eminiz iyi niyetli yapılan işlerin muhakkak bir gün er ya da geç sonuç alacağını biliyorduk. Tepebaşı Akademi olarak gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaşması, gençlerin spora yönelmesi, faydalı işlerle uğraşması ve sporla birlikte başarıyı kovalaması için çabaladık. Yetenekli sporcularımız çıktı” diye konuştu. 

"Tepebaşı Akademi gururlandırmaya devam edecek"

Tepebaşı Akademi sporcularının elde ettiği başarının gurur verici olduğunu ifade eden Kaynarca, “İdealist hocalarımızla birlikte Türkiye çapındaki bütün faaliyetlere katılmaya gayret ettik. Birçok yerden de derece ile dönmüştük. Bu son yarışmaya da Eskişehir’den, Büyükşehir Belediyesi, Tepebaşı Akademi ve Odunpazarı Belediyesi kayıt yaptırmıştı. Tepebaşı Akademi buradan altı altın madalya, üç gümüş ve üç bronz madalya ile döndü. Büyükşehir Belediyesi ve Odunpazarı Belediyesi birer gümüş madalya ile döndüler. Şehrimizi bu kadar yüksek seviyede temsil etmiş olmamız bizim için gurur vesilesi. Tepebaşı Akademi Eskişehir’i gururlandırmaya devam edecek” dedi.

"Avrupa’da da ismimiz duyulacak"

Kaynarca, çalışmalarının ulusal bazda devam edeceğini ve Avrupa’da da seslerini duyuracaklarını belirterek, “Bir müjde vermek istiyorum. Çocuklarımıza düzgün bir şekilde bakmaya ve yetiştirmeye ve ideal çerçevesinde çalıştırmaya devam ettiğimizde Eskişehir’imizin adını Tepebaşı Akademi’nin adını çok yakın zamanda ulusalda fazlaca duyacak ve  daha da ileri, Avrupa’da da isimlerini duyurmaya başlayacağız. Çünkü dereceleri bunu gösteriyor, çalışmalarımız bu yönde. Biz sadece spor alanında faaliyet göstermiyoruz, dezavantajlı guruplarımıza, yaşlılara sanat faaliyetlerinden tutun, el işi faaliyetlerine kadar çalışmalarımız oluyor. Ülkenin gelişmesi için gönüllü bir kuruluş Tepebaşı Akademi” diye konuştu. 

"Bizi izlemeye devam edin"

Tepebaşı Akademi’yi  kuruluşundan bugüne değerlendiren Kaynarca, “Tepebaşı Akademi yaklaşık iki buçuk yıl önce kuruldu. Öncelikli amacımız Türkiye’nin son zamanlardaki gelişmesinde millet olarak vatandaş olarak bir sivil inisiyatif alıp o gelişmeye maddi manevi destek olmaktı. Özellikle ve öncelikle gençlerimiz kadınlarımız oldu önceliğimiz. Gitar kursundan, Kuranı Kerim Kursuna, platesten keman kursuna kadar birçok alanda çalışma yaptık. Okçuluk alanındaki çalışmalarımız çok ilgi gördü. TRT ekibi bu çalışmamıza ilgi gösterdi. Çalışmalarımız aynı şekilde devam edecek. Bizi izlemeye Eskişehir devam etsin” dedi. 

Eskişehir'e büyük gurur yaşattılar

22-23 Ocak Türkiye Atletizm Federasyonu 14 yaş altı kapalı salon atletizm yarışlarında 6 altın, 3 gümüş, 3 bronz madalya ile dönen öğrencilere hediyeleri ise Tepebaşı Akademi Derneği Kurucu Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca, Tepebaşı Akademi Başkan Yardımcısı Sinan Şengel ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu tarafından verildi. 

Tepebaşı Akademi Türkiye derecesi alan sporcuların isimleri ise şöyle; 

  • Elif Aydın
  • Elif Naz Köseoğlu
  • Ayça Fidanoğlu
  • Ayberk Cesur
  • Bade Fidanoğlu
  • Pelinsu Başerdem