Öğrencilik hayatında başlamış olduğu girişimci bir genç olarak kısa sürede ilerleyiş öyküsünü, teknoloji üzerine ilgisini ve şirket kurma sürecini anlatan 21 yaşındaki genç işadamı Melih Işık, "Eskişehir’in Alpu ilçesinde doğdum. Küçüklüğümden gelen teknoloji aşkım şimdi en büyük hobim oldu. Benim için bir dönüm noktası olan ve hayatımda önemli işlere imza atmamda büyük rolü olan Türk Telekom Anadolu Teknik Lisesinden Veri Tabanı Organizatörü olarak 2018 yılında mezun oldum. Lise eğitimime devam ederken birçok işletmenin işlerini kolaylaştıran çeşitli yazılımlar yapıp satmaya başladım. Bu benim için çok büyük bir adımdı. Beklentilerimden fazla talep gören işlerim beni yazılım sektöründe kısa sürede hayalini kurduğum seviyeye ulaştırdı” dedi.

19 yaşında ilk şirket

19 yaşındayken ilk şirketini kurduğunu aktaran Işık, “Bu işlerimi ticari alanda ilerletmek için 19 yaşımda ilk grup şirketimi kurdum ve ilk işletmemi açmış bulundum. Anadolu ve Ankara Üniversitelerinde ön lisans eğitimlerimi tamamlarken aynı zamanda pandemi süreciyle birlikte gelişen ve yoğun ilgi gören online sipariş hizmetleri alanında da iki farklı hizmet ve faaliyete başlamış bulundum. Bunlardan birisi gıda ve ilaç lojistiği diğeri ise e ticaret. Çok kısa sürede çalışmalarımın ve başarılarımın karşılığını almaya başladım. Çeşitli zincir marketlere ve birçok anlaşmalı restoranlara gıda ve ilaç taşımacılığı hizmeti vererek birçok kişiye lojistik ve ulaşım alanında istihdam kapısı açmış oldum” diye konuştu. 

Talepler arttı, şirket büyüdü

Işık şöyle devam etti;

“Pandemi ile oluşan ekonomik kriz içerisinde kendim için büyük bir risk almıştım, sektör açıklığından ve kaliteli hizmet vermekle birlikte büyük risk alarak girdiğim faaliyet alanında mali verilere dayalı olarak 2021 yılının son çeyreği ile birlikte 22.000 adrese dağıtım gerçekleştirdi. Ve bu benim için çok büyük bir rakamdı. Şirketimin değeri böylelikle kısa sürede yine yükselmekle birlikte taleplerin de artmasına neden oldu. Şimdi ise çok yakında açılacak olan Türkiye’de gelişip kısa sürede Avrupa Şubesi ile lojistik hizmeti veren en genç girişimci olmanın gururunu yaşamak üzereyim. Tüm bu süreci ise yaklaşık 3 yıl gibi kısa bir sürede gerçekleştirmek benim için ayrı bir gurur. Yaptığım işler, Lojistik ulaştırma ve motokurye filo hizmeti, teknoloji, otomasyon yazılımları, e ticaret”